Το Forbes δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο

Tο περιοδικό που συλλέγει και αξιολογεί τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων και τους κατατάσσει σε ετήσια βάση και σε διεθνή κλίμακα, Forbes, ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνει τα σχέδιά του για την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης

Tο περιοδικό που συλλέγει και αξιολογεί τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων και τους κατατάσσει σε ετήσια βάση και σε διεθνή κλίμακα, Forbes, ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνει τα σχέδιά του για την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο. Στόχος του αρχικά ήταν να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση 630 εκατομμυρίων δολαρίων και διαμέσου εταιρείας ειδικού σκοπού (SPAC) και με επένδυση 200 εκατ. δολαρίων από το χρηματιστήριο κρυπτογραφημένων νομισμάτων Binance. Το εν λόγω περιοδικό και η Forbes Global Media Holdings παρέχουν υπηρεσίες στους πιο ισχυρούς ηγέτες και επιχειρηματίες του κόσμου, οι οποίοι μετασχηματίζουν τον κόσμο των εταιρειών και επιφέρουν αλλαγές στον κόσμο, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας. Εχει ακροατήριο και αναγνωστικό κοινό 150.000.000 ανθρώπων διεθνώς με τοπικές εκδόσεις σε 80 χώρες, ενώ οργανώνει και ποικίλες εκδηλώσεις και συνέδρια.

Ακύρωσε τα σχέδιά του, παρά τα έσοδα-ρεκόρ που ανακοίνωσε τον προηγούμενο χρόνο.

Κατά το παρελθόν έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ αυξημένα κατά 51%, στα 94 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά της έσοδα το δ΄ τρίμηνο ήταν της τάξεως των 18 εκατ. δολαρίων εν συγκρίσει με τα 10 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2020 – όπως επισημαίνουν αναλυτές, η απόφασή της να μην εισέλθει στο χρηματιστήριο δεν φαίνεται να συνδέεται με την οικονομική της κατάσταση, αλλά με τις αντιξοότητες στην αγορά. Αρχικά, πάντως, η συμφωνία, την οποία είχε κλείσει η Forbes με την εταιρεία ειδικού σκοπού Magnum Opus Acquisition με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Αύγουστο και αφορούσε την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με τη δεύτερη – τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτές οι λεγόμενες εταιρείες ειδικού σκοπού είναι εισηγμένες εταιρείες-βιτρίνες, οι οποίες εξευρίσκουν κεφάλαια για την άμεση εισαγωγή μιας εταιρείας στο χρηματιστήριο. Οι επενδυτές είχαν τον τελευταίο καιρό επιδείξει ζωηρό ενθουσιασμό για τη δράση τους, ο οποίος κορυφώθηκε στις αρχές του 2021. Ωστόσο, γρήγορα εξανεμίστηκε, διότι αρκετές από τις εταιρείες ειδικού σκοπού (ή λευκών επιταγών) δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που είχαν εκθρέψει οι επενδυτές. Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, είχαν επιτείνει τις έρευνες με επίκεντρο τις εν λόγω εταιρείες. Παράλληλα, οι μετοχές πολλών επιχειρήσεων, οι οποίες μέσω εταιρειών λευκών επιταγών είχαν εισαχθεί, έχουν καταβυθιστεί.

Η Forbes είναι μια εταιρεία από τον χώρο των ΜΜΕ, που ήλπιζε να εκμεταλλευθεί την αγορά των οντοτήτων ειδικού σκοπού, για να τονώσει την ανάπτυξή της. Ωστόσο, ο επενδυτικός όμιλος Axios σε έκθεσή του σχετική με τις προοπτικές εισαγωγής της Forbes μέσω SPAC είχε επισημάνει πως δεν είναι ευοίωνες. Χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα των ΝΥΤ ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας ΜΜΕ, BuzzFeed, η οποία εισήχθη πέρυσι τον Δεκέμβριο με τη μέθοδο αυτή, έχει απολέσει άνω του 50% της αξίας της, ενώ ανάλογα σχέδια απέρριψε η πλατφόρμα Vice, η οποία επέλεξε ιδιώτες επενδυτές ως εναλλακτική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT