Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ ανάλογη ήταν και η πορεία στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, με τους Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν κέρδη 0,23% και 0,64% αργά χθες πριν από το κλείσιμο της αγοράς, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες δύο ημερών. Δυναμική ώθηση έδωσαν οι κλάδοι της υψηλής τεχνολογίας και των καταναλωτικών αγαθών, ενώ η εικόνα ήταν ανάμεικτη με τις εργοστασιακές παραγγελίες μειωμένες έναντι προσδοκιών, μία προειδοποίηση για την πορεία των εσόδων από τη Microsoft και σχόλια στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για επιθετικές κινήσεις στον έλεγχο του πληθωρισμού. Το ευρώ ενισχύθηκε χθες ως προς το δολάριο κατά 0,7%, στο 1,0725 δολάριο, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων παρατηρείτο αστάθεια με το αργό Νέας Υόρκης να ενισχύεται 0,9% στα 116,31 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Βrent πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για την αύξηση της παραγωγής, η οποία και αποφασίστηκε για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είχε υποχωρήσει 3%.

Ανοδος 0,57% για τον πανευρωπαϊκό STOXX 600, κέρδη και στη Γουόλ Στριτ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με 0,57%, ενώ με απώλειες -0,04% έκλεισε ο IBEX στη Μαδρίτη. Το Λονδίνο ήταν κλειστό λόγω των εορτασμών για τα 70χρονα της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο. Θετικό πρόσημο είχαν στην ολοκλήρωση των συναλλαγών η Φρανκφούρτη με τον DAX στο 1,01%, ο CAC 40 στο 1,27% στο Παρίσι και στο 0,59% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Τον τόνο έδωσαν χθες οι μετοχές των κλάδων της βαριάς βιομηχανίας και των ειδών πολυτελείας, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν εξαιτίας των ανησυχιών για τη βραδύτερη ανάπτυξη και την άνοδο των τιμών. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη ανήλθαν 1,2% έναντι του Μαρτίου, ήτοι λιγότερο από τις προβλέψεις για 2,3%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή εξακοντίστηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Η τιμή της μετοχής του γαλλικού ομίλου οινοπνευματωδών Remy Cointreau είχε άνοδο 4,9% χάρις στο ότι οι εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη της υπερβαίνουν τις προβλέψεις, ενώ και οι προοπτικές της είναι ευοίωνες. Οι LVMH, L’Oreal και EssilorLuxottica είδαν τις μετοχές τους να ανέρχονται από 1,7% έως 3,1%. Πάντως, οι μετοχές των πετρελαϊκών ομίλων είχαν μια κάμψη, παρά το ότι μετά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ισοφάρισαν τις προηγούμενες απώλειές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT