Το τραπεζικό σύστημα βρίσκει τον βηματισμό του

Το τραπεζικό σύστημα βρίσκει τον βηματισμό του

Εμφανίζει θετική πιστωτική επέκταση και ανάκτηση της ρευστότητας, σημείωσε ο Β. Ράπανος.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης

«Παρά τις προκλήσεις που έχουν δημιουργήσει η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, η ελληνική οικονομία και μαζί με αυτήν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχουν αφήσει τα δύσκολα πίσω τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Με μια σειρά σωστών νομοθετικών ρυθμίσεων που θεσπίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τη χρηστή διαχείριση των τραπεζών από τις διοικήσεις τους, το τραπεζικό σύστημα άρχισε να βρίσκει πάλι τον βηματισμό του και να εισέρχεται σε περίοδο ομαλής λειτουργίας. Μετά μια παρατεταμένη περίοδο εμφανίζει και πάλι θετική πιστωτική επέκταση αλλά και ανάκτηση της ρευστότητας με τη σταδιακή αύξηση των καταθέσεων», υπογράμμισε ο Βασίλης Ράπανος, ο οποίος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι προτείνονται αλλαγές, οι οποίες θα είναι πολύ σημαντικές.

Εμφανίζει θετική πιστωτική επέκταση και ανάκτηση της ρευστότητας, σημείωσε ο Β. Ράπανος.

«Με το σημερινό υφιστάμενο πλαίσιο, δεν μπορούμε να περιμένουμε επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους ή Ελληνες επενδυτές για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, όσο διατηρούμε σοβαρούς περιορισμούς απαγορεύοντας τη διανομή μερισμάτων».

«Δεύτερον, με το σημερινό καθεστώς δεν μπορούμε να προσελκύσουμε αξιόλογα στελέχη και μέλη διοικήσεων ικανά να οδηγήσουν την επόμενη ημέρα το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να έχουμε εύλογες αμοιβές και ανταπόδοση για την παραγωγικότητά τους. Με τις αλλαγές που προτείνονται θα μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε τα διοικητικά μας συμβούλια με πρόσωπα ικανά, που γνωρίζουν καλά την ελληνική οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν», τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT