Η ιαπωνική NTT DATA εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Η ιαπωνική NTT DATA εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Τα σχέδια της εταιρείας τεχνολογίας για το νέο γραφείο της και ο διεθνής ρόλος της

2' 31" χρόνος ανάγνωσης

Η Ελλάδα έχει μπει στον επενδυτικό χάρτη της αγοράς τεχνολογίας, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που η ιαπωνική NTT DATA, η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογιών πληροφορικής διεθνώς εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας ένα νέο γραφείο το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην Ευρώπη.

Προχωράει έτσι σε προσλήψεις περισσότερων από 100 υπαλλήλων φέτος και συνεχίζει με στόχο να ξεπεράσει τους 400 έως το 2026. Γιατί όμως η NTT DATA επέλεξε την Ελλάδα, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να εγκαταστήσει περιφερειακό κέντρο; Ο Managing Director NTT DATA Greece, Ευάγγελος Κωνσταντίνης, μιλώντας στην «Κ» εξηγεί πως η απόφαση της πολυεθνικής αποτελεί «στρατηγική απόφαση της εταιρείας για την επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά» και τη χαρακτηρίζει «ψήφο εμπιστοσύνης στο ταλαντούχο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής». Επιπλέον, προσθέτει ότι «πολλές μεγάλες πολυεθνικές στον χώρο της τεχνολογίας έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική αγορά παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί μια αξιόπιστη χώρα για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, που έχουν εισέλθει στην αγορά για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη», επισημαίνει. Αυτό καταδεικνύει τις δυνατότητες μιας αγοράς, που όχι μόνο διαθέτει ένα πολύ καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και αποτελεί αφετηρία όπου κάθε εταιρεία στην Ευρώπη μπορεί να την αξιοποιήσει για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, εκτιμά ο επικεφαλής της NTT στην Ελλάδα.

«Αξιόπιστη χώρα η Ελλάδα για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας», λέει ο Managing Director της NTT DATA Greece, Ευάγγελος Κωνσταντίνης.

Οσον αφορά τον χρονισμό της επένδυσης, αυτός συνδέεται με το ότι «το ελληνικό οικοσύστημα βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία μεταξύ ταλέντου και ευκαιριών», υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντίνης, αλλά και «την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης που θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον».

Η κύρια λειτουργία του ελληνικού βραχίονα της NTT DATA είναι «να υποστηρίξει την Ελλάδα στη μετα-COVID οικονομική ανάκαμψη, αλλά και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις υπηρεσίες διεθνούς ψηφιοποίησης για διαφορετικούς οργανισμούς, πάντα με αφετηρία την Ελλάδα», διευκρινίζει από την πλευρά του ο Χοσέ Λουίς ντελ Αμο, κύριος εταίρος για την άμυνα, τη δημόσια ασφάλεια και τους διεθνείς οργανισμούς για την NTT DATA Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο η NTT DATA ως συμβουλευτική εταιρεία «έχει υψηλές προσδοκίες για την ελληνική αγορά και πιστεύει πως το τοπικό ταλέντο στον τομέα της πληροφορικής μπορεί να δώσει ώθηση στον τομέα των διεθνών οργανισμών της εταιρείας» προσθέτει. Ετσι, το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα αναμένεται πως «θα βοηθήσει την NTT DATA στην ενίσχυση των υπηρεσιών που παρέχει για διεθνείς οργανισμούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό υποκατάστημα θα υποστηρίξει αρχικά δραστηριότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια αγορά όπως η ευρωπαϊκή όπου η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες κυρίως για ευρωπαϊκούς οργανισμούς. «Εμείς στην NTT DATA διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασιών, ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με ομάδες εγκατεστημένες σε άλλες χώρες, όπως σε Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιαπωνία και αλλού», εξηγεί ο κ. Ντελ Αμο, αποκαλύπτοντας τις φιλοδοξίες της ιαπωνικής πολυεθνικής για τη διευρυμένη ελληνική μονάδα της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT