Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο ΤΙΤΑΝ

Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο ΤΙΤΑΝ

Στον προερχόμενο από τη Lafarge-Holcim, Marcel Constantin Cobuz, παραχωρεί τη θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου ΤITAN ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Στον προερχόμενο από τη Lafarge-Holcim, Marcel Constantin Cobuz, παραχωρεί τη θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου ΤITAN ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Ο επικεφαλής του ομίλου θα παραμείνει ασφαλώς, αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου από τις αρχές του επόμενου έτους. Τις αλλαγές αποφάσισε το Δ.Σ. που έγινε χθες Δευτέρα έπειτα από διαβούλευση και συνεργασία με την οικογένεια των βασικών μετόχων. Ο Marcel Cobuz εντάσσεται στον όμιλο ΤΙΤΑΝ από 1η Ιουλίου ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από 15 Οκτωβρίου ως πρόεδρός της. Με γαλλική και ρουμανική υπηκοότητα, ο Cobuz έχει εμπειρία πλέον των 20 ετών στη βιομηχανία των κατασκευαστικών και δομικών υλικών, σε θέσεις και έργα που συνδέονται με την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Lafarge-Holcim.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Marcel, καθώς επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας. Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία διεθνή του εμπειρία και τη βαθιά γνώση του κλάδου της βιομηχανίας μας, θα δώσει ώθηση στις εμπορικές και επιχειρησιακές επιδόσεις του ομίλου μας, θα επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους αλλά και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουμε θέσει και θα αξιοποιήσει τις πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως υπό τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ επεκτάθηκε διεθνώς, ενίσχυσε την προσήλωση στην επιχειρησιακή αριστεία και κατέγραψε σημαντική πρόοδο στους άξονες της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Απασχολεί σήμερα περίπου 5.400 άτομα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες, λειτουργώντας εργοστάσια τσιμέντου σε 10 από αυτές.

Πρόεδρος του Δ.Σ. ο Δ. Παπαλεξόπουλος και της εκτελεστικής επιτροπής ο Marcel Cobuz.

«Είναι τιμή μου να εντάσσομαι στον όμιλο ΤΙΤΑΝ», δήλωσε ο κ. Cobuz. «Βασισμένος σε ισχυρές οικογενειακές αξίες και χτίζοντας πάνω σε 120 χρόνια δυναμικής πορείας και διεθνοποίησης, ο όμιλος είναι σε θέση να αξιοποιήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλές αγορές» προσέθεσε. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Δημήτρη, τα μέλη του Δ.Σ. και όλη την ομάδα των ταλαντούχων εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ ώστε να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους και τους συμμετόχους μας».

Ο Marcel Cobuz ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα του investment banking και ως επιχειρηματίας ενώ σπούδασε νομικά και οικονομικά αλλά και μάνατζμεντ στο Χάρβαρντ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT