Νέα πρόσκληση για στελέχωση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Νέα πρόσκληση για στελέχωση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Μεγάλη δυσκολία διαπιστώνεται στην πλήρωση των θέσεων της διοίκησης της νεοσύστατης Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), η οποία προκύπτει από τη συνένωση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Μεγάλη δυσκολία διαπιστώνεται στην πλήρωση των θέσεων της διοίκησης της νεοσύστατης Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), η οποία προκύπτει από τη συνένωση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει πλέον την αρμοδιότητα, ανακάλεσε την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου και των συμβούλων της νέας Αρχής και προχώρησε στις 30 Ιουνίου στη δημοσίευση νέας. Υποψηφιότητες είχαν υποβληθεί, όπως πληροφορείται η στήλη, αλλά μάλλον δεν θεωρήθηκαν οι κατάλληλες από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν, στις 20 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η κοινή υπουργική απόφαση για τις αμοιβές του προέδρου και των συμβούλων, αμοιβές που κατά πληροφορίες είναι υψηλότερες από αυτές που δίνονταν στα στελέχη της ΕΑΑΔΗΣΥ. Μένει να δούμε εάν η δεύτερη πρόσκληση θα προσελκύσει νέες υποψηφιότητες που θα συγκεντρώνουν ταυτόχρονα και τα χαρακτηριστικά που θέλει η κυβέρνηση να έχουν.

Στην Αθήνα αναμένεται στις 12 Ιουλίου ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης που πάγια έχει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με τη διοίκηση της ΤτΕ και τις διοικήσεις των τραπεζών. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα 2 μηνών που ο επικεφαλής του SSM επισκέπτεται τη χώρα μας, καθώς είχε προηγηθεί τον Μάιο η συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Στις συναντήσεις που θα έχει ο επικεφαλής του SSM αναμένεται να κυριαρχήσει η οικονομική αβεβαιότητα που δημιουργεί η παράταση της κρίσης στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα, καθώς και η πορεία εξυγίανσης των ελληνικών τραπεζών.

Εκδοση νέου ομολόγου από τη Lamda

Την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το νέο ομόλογο της Lamda Development, το οποίο θα έχει πράσινο χαρακτήρα. Η εταιρεία αποσκοπεί στην άντληση ενός ποσού από 200 έως 230 εκατ. ευρώ (ανάλογα με την κάλυψη), μέσω έκδοσης ομολογιών διάρκειας επτά ετών. Το εύρος της απόδοσης θα καθοριστεί την Τρίτη 5 Ιουλίου. Η έκδοση γίνεται κυρίως για τη βελτίωση της δομής του δανεισμού της εισηγμένης, καθώς η Lamda έχει εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του συνόλου των έργων που προβλέπονται στο Ελληνικό κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών και υπολογίζονται σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Μπόνους στους υπαλλήλους της «Λάμψα»

Στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στήριξης και ανταμοιβής των εργαζομένων στον τουρισμό περιήλθε ο όμιλος Λάμψα, που χορηγεί έκτακτη χρηματική αμοιβή, συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, για όλους τους εργαζομένους των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία», King George και Athens Capital. Ο ξενοδοχειακός όμιλος παρέχει οριζόντια πρόσθετη αμοιβή 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως, ως «επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν καθημερινά προκειμένου να διασφαλίσουν την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών φιλοξενίας και ιδιαίτερα κάτω από την πίεση της υψηλής τουριστικής περιόδου», όπως ανακοίνωσε. Αφορμή για την ενέργεια αυτή έδωσε το πλήθος των θετικών σχολίων και ευχαριστήριων μηνυμάτων που λαμβάνουν οι διευθυντές των ξενοδοχείων σε καθημερινή βάση από τους επισκέπτες, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Προ ημερών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε αναφέρει ότι ο τουρισμός απαιτεί επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, κάτι που παραπέμπει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT