Υψηλές επιδόσεις από τη Samsung Electronics Hellas

Υψηλές επιδόσεις από τη Samsung Electronics Hellas

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της Samsung Electronics Hellas σε δημοφιλείς κατηγορίες όπως τα smartphones κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της Samsung Electronics Hellas σε δημοφιλείς κατηγορίες όπως τα smartphones κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν παγκοσμίως στον κλάδο λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες (π.χ. μικροτσίπ), των αναταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και γενικότερα των πληθωριστικών πιέσεων που ασκούνται στην αγορά.

Μάλιστα, η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο αναμένει «ρεκόρ» τζίρου από την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα το 2010, η οποία τροφοδοτείται από την ανοδική πορεία σε κατηγορίες όπως τα smartwatches αλλά και τα tablets, τα οποία ενίσχυσαν κατα 8,7 μονάδες το μερίδιο αγοράς τους το πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας το 39,5% σε αξία.

Η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο αναμένει «ρεκόρ» τζίρου από την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν αναπροσαρμογές στις τιμές, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να απορροφήσει την άνοδο του κόστους, σε μια περίοδο όπου εισέρχονται στην Ελλάδα νέοι παίκτες, όπως η κινεζική Οppo αλλά και η Vivo που προσφάτως λάνσαρε ένα smartphone-ορόσημο στην ελληνική αγορά. Οπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ενημέρωση δημοσιογράφων, τους πρώτους μήνες του 2022 (μέχρι τον Μάιο) η ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων σημείωσε άνοδο 3% σε αξία, ενώ οι πωλήσεις (σε τεμάχια) μειώθηκαν λίγο πάνω από 10%. Οι Ελληνες καταναλωτές στράφηκαν σε πιο «premium» συσκευές, με τις πωλήσεις των πιο φθηνών συσκευών να σημειώνουν μια επιβράδυνση. Η Samsung κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην ελληνική αγορά των smartphones, με το μερίδιό της να αγγίζει σε αξία το 40% και σε τεμάχια το 41,5%, κινούμενο περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ «καλύτερη αποδοχή» από αυτήν που ανέμενε καταγράφει και στην κατηγορία των foldable κινητών (αναδιπλούμενα). Από τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία έχει πουλήσει πενταψήφιο νούμερο τέτοιων κινητών, μια κατηγορία την οποία σε 1,5-2 χρόνια μπορεί να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους ανταγωνιστές της.

Η κατηγορία των tablets ενισχύθηκε σημαντικά το 2021 λόγω της ψηφιακής μέριμνας (το 50% των συσκευών που διατέθηκαν το 2021 ανήκαν στην εταιρεία), με αυτήν να κινείται και φέτος ανοδικά καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αξιοποιούν τέτοιες συσκευές για χρήση περιεχομένου.

Κατά την περυσινή χρονιά, οι πωλήσεις της Samsung Electronics Hellas ανήλθαν στα 302 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου (67%) να προέρχεται από πωλήσεις συσκευών και κινητών τηλεφώνων (mobile) και να έπονται κατηγορίες όπως η τηλεόραση, προϊόν που γνώρισε τεράστια ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdowns.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT