Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τις 800 μονάδες

Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τις 800 μονάδες

Κέρδη 0,87% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τραπεζικές μετοχές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Αν και με αρκετή ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατάφερε να επιστρέψει πάνω από τις 800 μονάδες, οι οποίες είχαν χαθεί κατά το sell-off στις αρχές της εβδομάδας, με κύριο «οδηγό» την αρκετά έντονη κινητοποίηση των αγοραστών στις τραπεζικές μετοχές.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί η άνοδος να συνεχιστεί, ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η συναλλακτική ζωντάνια προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική και να απορροφηθούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ετσι, στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,87% και έκλεισε στις 802,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 85,1 εκατ. ευρώ.

Αυξημένος ήταν ο τζίρος, που έφθασε τα 85,1 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,10% στις 1.912,06 μονάδες, με κέρδη 0,24% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.304,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +3,91% και στις 484,20 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips, ξεχώρισε η Alpha Bank στο +6,52% και ακολούθησαν με κέρδη άνω του 3% οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Coca-Cola, Lamda Development και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, ενώ απώλειες 3,14% και 3,06% κατέγραψαν ΕΛΠΕ και Quest, αντιστοίχως.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,45%, ενώ στο 2,28% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στις τράπεζες.

Τα νέα φετινά χαμηλά ενεργοποίησαν αγοραστικά αντανακλαστικά ευθυγραμμίζοντας την εγχώρια αγορά με την τάση των ξένων αγορών, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι αγοραστές επανήλθαν σε ένα χρονικό σημείο που μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο από μακροοικονομικές ανακοινώσεις, διορθώνοντας κάποιες από τις έντονα πτωτικές στρεβλώσεις που είχαν παρατηρηθεί. Το ρίσκο δεν έχει αλλάξει, απλώς η ενσωμάτωσή του πιθανόν να οδήγησε σε κάποιες υπερβολές, γεγονός που σύντομα θα αξιολογηθεί αναλόγως από τους επενδυτές.

Οπως και να έχει, σε ένα κλίμα φθοράς και έντονης επιφύλαξης, λίγες καλές ειδήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επίσης, η εικόνα της αγοράς έβγαζε πιο έντονα το στοιχείο της ευκαιρίας σε μετοχές σημαντικού ειδικού βάρους, πέρα από τις τράπεζες, απλώνοντας έτσι και τη ρευστότητα στο σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT