ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ: Η καινοτομία στον κλάδο των ζωοτροφών
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βιοζωκατ-αε-η-καινοτομία-στον-κλάδο-τω-561951118

ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ: Η καινοτομία στον κλάδο των ζωοτροφών

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., με έδρα την Κατερίνη, ιδρύθηκε το 1966 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες βιομηχανίες ζωοτροφών στην περιοχή των Βαλκανίων. Η αποθηκευτική δυνατότητα των Α’ Υλών του κεντρικού εργοστασίου, αγγίζει τους 40.000 τόνους, ενώ εκτείνεται σε έκταση 80 στρεμμάτων. Ακόμη, η εταιρεία διατηρεί και δύο κέντρα αποθήκευσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και των Σερρών, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το 2006 η οικογένεια Τριανταφύλλου, εξαγόρασε την εταιρεία με σκοπό να επενδύσει στον πλήρη εκσυγχρονισμό της.

Βασικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η παραγωγή ζωοτροφών υψηλής διατροφικής αξίας, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των παραγωγικών ζώων, αφού αποτελεί τον πρώτο κύκλο της τροφικής αλυσίδας, καθώς οι ποιοτικές ζωοτροφές αποτελούν τη βάση για τη σωστή παραγωγή προϊόντων διατροφής, υψηλής ποιότητας, για ανθρώπινη κατανάλωση όπως είναι το τυρί, το γάλα, τα αυγά και το κρέας. Το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελεί η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων με την προσθήκη αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων. Ταυτόχρονα, τηρεί την υπόσχεσή της για άμεση τροφοδότηση του δικτύου της, που μετράει 2500 συνεργάτες σε όλη την χώρα.

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. αξιοποιώντας την ημερήσια παραγωγική δυναμικότητά της, η οποία αγγίζει τους 500 τόνους, το σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και την ανανέωση του στόλου της κατάφερε σε συνδυασμό με τη θυγατρική εταιρεία της στο κομμάτι του κατοικιδίου, Α&Δ Τριανταφύλλου Α.Ε. , να ανεβάσει τις πωλήσεις της από 35.000 τόνους σε 50.000 το 2021 και να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως άνω των 65.000 τόνων, την τρέχουσα περίοδο, έχοντας ως στόχο να ξεπεράσει τα 30 εκατ. € σε πωλήσεις, το 2022.

ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ: Η καινοτομία στον κλάδο των ζωοτροφών-1

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το 60% του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας αφορά τη σίτιση των αιγοπροβάτων, που ως γνωστόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εγχώρια παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, καθώς στην Ελλάδα σήμερα εκτρέφονται πάνω από 10 εκατ. πρόβατα και 2 εκατ. αίγες. Ο στόχος επιτεύχθηκε μέσω των πολλών και επιτυχημένων συνεργασιών με τις μεγάλες τυροκομικές μονάδες της χώρας όπως επίσης και μέσω της προσέγγισης του επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού απευθείας με κτηνοτροφικές μονάδες. Έχοντας ως βασικό μέλημα την ενημέρωση των συνεργατών μας διοργανώνονται κάθε χρόνο ημερίδες εκπαίδευσης των παραγωγών που λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με το ΑκαδημαΪκό προσωπικό της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των επιστημονικών συνεργατών της εταιρείας από το εξωτερικό.

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., στηρίζεται διαχρονικά στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Η ανάπτυξή τους, εκτός από την υποστήριξη των Ελληνικών πανεπιστημίων, γίνεται με τη βοήθεια της μεγαλύτερης εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής στη Γερμανία JOSERA με εξειδίκευση στην αγελαδοτροφία και τη Γαλλική εταιρεία τεχνολογίας διατροφής IDENA με εξειδίκευση στην αιγοπροβατοτροφία. Η Ελληνική κτηνοτροφία παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και για αυτό έχει ανάγκη συνεχών επενδύσεων υλικοτεχνικής υποδομής, με παράλληλη χρήση καινοτομιών διατροφής και προγραμμάτων ψηφιοποίησης ώστε να επιτύχει τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 95 εργαζομένους, 15% περισσότερους από την περσινή χρονιά, και έχει υποβάλλει το φάκελό της για το πρόγραμμα Καινοτομία και Πράσινη ανάπτυξη ύψους 5 εκατ. € που αφορά αρχικά την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου και την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της έδρας της στην Κατερίνη, την επιπλέον επένδυση σε ΑΠΕ, την εξοικονόμηση ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό των logistics, την έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και τέλος την ψηφιοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.viozokat.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT