Επενδύσεις για ανάπτυξη κατοικιών από Prodea

Επενδύσεις για ανάπτυξη κατοικιών από Prodea

Δυναμική είσοδο στον τομέα των κατοικιών υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Prodea Investments, καθώς επιδιώκει τη σταδιακή τοποθέτηση έως 200 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων οικιστικών μονάδων.

2' 29" χρόνος ανάγνωσης

Δυναμική είσοδο στον τομέα των κατοικιών υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Prodea Investments, καθώς επιδιώκει τη σταδιακή τοποθέτηση έως 200 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων οικιστικών μονάδων. Σε πρώτη φάση έχουν προχωρήσει πέντε επιμέρους έργα, της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπουν την κατασκευή και διάθεση στην αγορά πάνω από 70 διαμερισμάτων, σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Πολιτεία, Νέα Ερυθραία και η Αγία Παρασκευή. Τα ακίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται προς χρήση σταδιακά τους επόμενους 18-24 μήνες, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη της διοίκησης, περίπου το 50% θα διατεθεί προς πώληση και το υπόλοιπο 50% προς ενοικίαση.

«Εχουμε συνάψει στρατηγική συμμαχία με μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη και ευέλικτη ομάδα επαγγελματιών του κλάδου της ανάπτυξης κατοικιών, νέων σε ηλικία, οι οποίοι έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο αντικείμενο για λογαριασμό της Prodea», αναφέρει ο κ. Αρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία). Οσον αφορά τις περιοχές και τις προδιαγραφές των ακινήτων που επιθυμεί να διαθέσει στην αγορά η Prodea, ο κ. Καρυτινός σημειώνει ότι «ουσιαστικά κινούμαστε σε σημεία όπου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα, καθώς η αγορά μας υπαγορεύει τρόπον τινά τις περιοχές. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα παραδώσουμε διαμερίσματα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, που θα φέρουν και την επωνυμία της Prodea». Υπολογίζεται ότι το εύρος των τιμών πώλησης θα κινείται από 300.000 έως 450.000 ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να απευθυνθεί κυρίως σε ελληνικά νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν το επόμενό τους ακίνητο, αλλά αδυνατούσαν στο παρελθόν, είτε λόγω έλλειψης προσφοράς νέων κατασκευών είτε λόγω οικονομικής δυσκολίας. «Εκτιμάμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην προσφορά ποιοτικών κατασκευών, ενώ υπάρχει επαρκής ζήτηση γι’ αυτές», σημειώνει ο κ. Καρυτινός. Εκτός από νέες αναπτύξεις, η εταιρεία θα επενδύσει και στην ανακατασκευή υφιστάμενων ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της πολυκατοικία 80 διαμερισμάτων μικρής επιφάνειας στην περιοχή της Καλλιθέας, εισπράττοντας ήδη έσοδα από την ενοικίασή τους.

Προχωρούν ήδη έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ για 70 διαμερίσματα στην Αθήνα.

Σε δεύτερο στάδιο, σχεδιάζεται η είσοδος και στα νότια προάστια, όπου ασφαλώς το προφίλ των κατασκευών θα είναι διαφορετικό και αισθητά ακριβότερο, με δεδομένο ότι θα απευθυνθεί κυρίως σε αγοραστές ή επενδυτές από το εξωτερικό. Ηδη, η Prodea δρομολογεί την ανάπτυξη του ιδιόκτητου οικοπέδου που είχε αποκτήσει στην άκρη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πριν από ένα και πλέον χρόνο, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,5 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς, η Prodea βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές, σε ένα σχήμα μαζί με τη μητρική Invel, για την απόκτηση υφιστάμενης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στη Μήλο των Κυκλάδων. Οσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Moxy που εγκαινιάστηκε στην πλ. Ομονοίας στις αρχές Απριλίου, η Prodea εξετάζει τη μετατροπή δύο ιδιόκτητων κτιρίων σε ξενοδοχεία, είτε συνάπτοντας συνεργασία με κάποιον ξενοδοχειακό όμιλο είτε μέσω της απευθείας πώλησής τους. Πρόκειται για πρώην καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται πλησίον της πλ. Μητροπόλεως.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT