Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
λύσεις-χρηματοδότησης-για-μικρομεσα-561954760

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα παρέχει επιχειρηματικά δάνεια με δυνατότητα σταθερού επιτοκίου και την εγγύηση του EGF

Μπορεί να χαρακτηρίζονται «μικρές», συνεισφέρουν όμως περίπου €128 δισ. στην ελληνική οικονομία: Ο λόγος για τις σχεδόν 870 χιλιάδες εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 80% εκ των οποίων είναι ατομικές. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξαιτίας της ταχύτατης ανόδου του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει μία σειρά από χρηματοδοτικές λύσεις με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ).

Έτσι, αν διαθέτετε μικρομεσαία ή ατομική επιχείρηση μπορείτε να λάβετε χρηματοδότηση έως και πέντε εκατ. ευρώ για να καλύψετε ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, να υλοποιήσετε τα επενδυτικά σας σχέδια, να εξασφαλίσετε κεφάλαιο κίνησης ή να πετύχετε ευνοϊκότερους όρους δανεισμού μέσω της αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων. Η εγγύηση καλύπτει το 70% της χρηματοδότησης και παρέχεται μέσω του προγράμματος χρηματοδοτήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF) για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό έως €43 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρηματίες μπορούν να επιλέξουν αν επιθυμούν σταθερό επιτόκιο για ένα μέρος ή για τη συνολική διάρκεια του δανείου, η οποία κυμαίνεται από πέντε έως επτά χρόνια και μπορεί να φτάσει έως τα δέκα έτη υπό προϋποθέσεις.

Λύσεις χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-1

Το πρόγραμμα του EGF προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους δανεισμού, όπως τα ανακυκλούμενα όρια διάρκειας 3-5 ετών (υπό προϋποθέσεις έως και 10 έτη) για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας και το προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου1 και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης, η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τώρα τη δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για 3, 5, 7 ή και 10 έτη, για ένα μέρος ή το σύνολο της διάρκειας του δανείου. Παρέχεται, επίσης, ευελιξία στη μορφή χρηματοδότησης, καθώς και στην αποπληρωμή, με μηνιαίες, τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις και δυνατότητα περιόδου χάριτος.

Προκειμένου να βρείτε τη λύση που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της επιχείρησης σας, επισκεφθείτε σήμερα ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας για να συζητήσετε με τον Επαγγελματικό σας Σύμβουλο, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια της αίτησης σας. Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των συμμετεχόντων Κρατών Μελών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βρείτε εδώ.

Πώς μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε

Ελάτε τώρα στην Εθνική Τράπεζα και συζητήστε με τον Επαγγελματικό σας Σύμβουλο για να σας προτείνει τη λύση που ταιριάζει στα επιχειρηματικά σας σχέδια. Στη συνέχεια, υποβάλλετε αίτηση, μαζί με το επενδυτικό σας σχέδιο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο EGF.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας εδώ.

1Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT