Σε οργανισμό του G20 εντάχθηκε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σε οργανισμό του G20 εντάχθηκε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) εντάσσεται ως νέο μέλος στο D20 Long-Term Investors Club (D20-LTIC), του οργανισμού που λειτουργεί στο πλαίσιο της Ομάδας των 20 (G20) για την προώθηση του ρόλου της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) εντάσσεται ως νέο μέλος στο D20 Long-Term Investors Club (D20-LTIC), του οργανισμού που λειτουργεί στο πλαίσιο της Ομάδας των 20 (G20) για την προώθηση του ρόλου της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Η διοικούσα επιτροπή του D20 LTIC συνεδρίασε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών του G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στο Ντενπασάρ της Ινδονησίας εντάσσοντας δύο ακόμη μέλη και αποφάσισε την παράταση της θητείας του για ακόμη δύο χρόνια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ. Εκτός από την HDB το δεύτερο νέο μέλος είναι η PT Sarana Multi Infrastruktur (PTSMI), ο εθνικός φορέας της Ινδονησίας για την ανάπτυξη υποδομών.

Νέο μέλος στο D20 Long-Term Investors Club (D20-LTIC) για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Με την προσθήκη των δύο νέων μελών της, το D20 LTIC αποτελείται πλέον από 24 οργανισμούς, μεταξύ άλλων μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως η ΕΤΕπ, οι γερμανικές και ιταλικές εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες KfW και CDP, η σαουδαραβική SIDF και άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη, κρατικά επενδυτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία, δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικά ταμεία.

Το D20-LTIC λειτουργεί στο πλαίσιο του G20 για την προώθηση του ρόλου της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος Χόγιερ είναι συμπροεδρεύων του D20 LTIC από το 2019, μαζί με τον δρα Ιμπραήμ Αμοτζέλ, διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας (SIDF).

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ καλωσόρισε την ένταξη της HDB στον οργανισμό, σημειώνοντας ότι «η διασφάλιση πως οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, να καινοτομούν, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που εντείνονται από την COVID-19, είναι ο κοινός στόχος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του ομίλου ΕΤΕπ». Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε ότι «η εξωστρέφεια χρειάζεται παραγωγικές διασυνοριακές συνεργασίες. Είναι μεγάλη τιμή για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να συμμετέχει στο D20 Long-Term Investors Club. Η HDB είναι ένας αναπτυξιακός θεσμός που στηρίζει με πολλαπλά εργαλεία την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και την επίτευξη κριτηρίων ESG».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT