Το 12% της επενδυτικής ακινήτων Trade Estates αποκτά η Autohellas

Το 12% της επενδυτικής ακινήτων Trade Estates αποκτά η Autohellas

Στα 15 εκατ. το τίμημα και συμμετοχή στην ΑΜΚ της εταιρείας του ομίλου Fourlis

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντικές συνέργειες αναμένεται να δημιουργήσει η στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Autohellas και της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων του ομίλου Fourlis, Trade Estates. H εισηγμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων και στην εμπορία οχημάτων, αποκτά 7.035.000 μετοχές της Trade Estates ΑΕΕΑΠ έναντι περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας ακινήτων, εισφέροντας σε είδος ακίνητο στην Ελευσίνα έως τα τέλη της χρονιάς. Η ΑΜΚ της Trade Estates θα πραγματοποιηθεί με έκδοση νέων μετοχών, ώστε το συνολικό ποσό της (ονομαστικό και υπέρ το άρτιο) να είναι περίπου 8 εκατ. ευρώ. Μετά την απόκτηση των μετοχών της ΑΕΕΑΠ και τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου αυτής, η Autohellas θα ελέγχει το 12% της Fourlis, με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή να αποτελεί κίνηση που δρομολογεί εδώ και καιρό η διοίκηση της εταιρείας ακινήτων.

Οι συνέργειες που θα δημιουργηθούν, αφορούν την ανάπτυξη από την Autohellas στα ακίνητα της Trade Estates προγραμμάτων και εφαρμογών κινητικότητας που περιλαμβάνουν τη μίσθωση και τον διαμοιρασμό (car-sharing) αυτοκινήτων ή van, αλλά και σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα που αξιοποιούνται ως καταστήματα ΙΚΕΑ, κέντρα αποθήκευσης και εφοδιαστικής αλυσίδας στα Οινόφυτα και στο Σχηματάρι, καθώς και εμπορικούς χώρους. Επίσης, η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Fourlis πρόκειται να αναπτύξει retail Park, που αποτελεί επένδυση 55-60 εκατ. ευρώ, στο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει η Lamda Development στο Ελληνικό, στην περιοχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στα ακίνητα της Trade Estates η Autohellas θα αναπτύξει εφαρ- μογές διαμοιρασμού και μίσθωσης οχημάτων, καθώς και σταθμούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates, του οποίου η αξία αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ, θα ενισχυθεί περαιτέρω. Και αυτό λόγω της εισφοράς από την Autohellas, κατά την αύξηση κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ, οικοπέδου 45,4 στρεμμάτων και συγκροτήματος επαγγελματικών κτιρίων και εμπορικών αποθηκών στο επιχειρηματικό πάρκο της Ελευσίνας. Στο ακίνητο αυτό η Trade Estates θα αναπτύξει σύγχρονο κέντρο logistics.

«Η συμμετοχή της Autohellas είναι στρατηγικής σημασίας για την Trade Estates ΑΕΕΑΠ, ιδιαίτερα ενόψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της τελευταίας και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον, μέσω της τεχνογνωσίας της Autohellas σε διαφόρους τομείς, θα δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στα εμπορικά πάρκα που η Trade Estates ΑΕΕΑΠ κατέχει ή θα κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της. Τέλος, το ακίνητο που δυνητικά θα εισφέρει η Autohellas, θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, που σήμερα πλησιάζει τα 300 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Fourlis Συμμετοχών Βασίλειος Φουρλής.

«Επενδύουμε σε μια εταιρεία με εξαιρετική ιστορία, εξειδίκευση και δυναμική στην ανάπτυξη ακινήτων. Παράλληλα, όμως, μπορούμε να αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες σε δραστηριότητες που με τη σταδιακή μετάβαση σε νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση, θα μπορούν να δώσουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στους κοινούς πελάτες, αλλά και επιπλέον κατευθύνσεις ανάπτυξης στις δύο εταιρείες», δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος της Autohellas Ευτύχιος Βασιλάκης. H Autohellas εντείνει διαρκώς, από το 2019, τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύοντας τον στόλο της με υβριδικά plug-in και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για την Trade Estates, που επιδιώκει να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ μέσα σε μία διετία, το επόμενο ορόσημο περιλαμβάνει την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι του 2023.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT