Χρηματιστήριο: Πέμπτη κατά σειράν ανοδική συνεδρίαση

Χρηματιστήριο: Πέμπτη κατά σειράν ανοδική συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,47% και έκλεισε στις 829,97 μονάδες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδικά για πέμπτη συνεχή ημέρα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με ώθηση και από το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και δεν κατάφερε να «κατοχυρώσει» τις 830 μονάδες τις οποίες και «έσπασε» στα υψηλά ημέρας.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν την Παρασκευή τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια και το νέο εργαλείο, οδηγώντας σε ράλι τα ομόλογα της περιφέρειας με τα ελληνικά να ξεχωρίζουν καθώς η απόδοση στο 10ετές υποχώρησε κατά 10% και στο 3,26%.

Παράλληλα, είχαν το βλέμμα στραμμένο και στα νέα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα, με τον δείκτη PMΙ της Ευρωζώνης να υποχωρεί σε χαμηλό 17 μηνών τον Ιούλιο και σε επίπεδα που υποδηλώνουν συρρίκνωση της οικονομίας (στις 49,4 μονάδες από 52,0 τον Ιούνιο).

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά της συνεδρίασης του Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,47% και έκλεισε στις 829,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,07 εκατ. ευρώ. Σε τεχνικό επίπεδο, σύμφωνα με τη Merit Securities η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πάντως πτωτική με τα σημεία στήριξης να είναι οι 779 και 770 μονάδες και τα σημεία αντίστασης οι 840 και 867 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 4,45%, ενώ στο 10,81% διαμορφώθηκαν τα κέρδη στις τράπεζες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 1.993,24 μονάδες, με κέρδη 0,79% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.342,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,13% και στις 497,74 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips, ξεχώρισε η Mytilineos με κέρδη 2,55% και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι Coca-Cola, Aegean, Εθνική Τράπεζα ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, απώλειες 2,26% κατέγραψε η ΔΕΗ και πτώση άνω του 1% οι ΑΔΜΗΕ, Titan, Quest, ΕΛΠΕ και Motor Oil.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,45%, ενώ στο 10,81% διαμορφώθηκαν τα κέρδη στις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, τα μηνύματα από τους επενδυτικούς οίκους για το Χ.Α. παραμένουν ενθαρρυντικά, με την HSBC να σημειώνει πως διατηρεί τη θετική (overweight) της στάση για τις ελληνικές μετοχές, τονίζοντας πως οι αποτιμήσεις τους είναι ελκυστικές, ενώ το ελληνικό ΑΕΠ ενισχύεται σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT