Εως 31 Αυγούστου η έκπτωση εφάπαξ εξόφλησης φόρου

Εως 31 Αυγούστου η έκπτωση εφάπαξ εξόφλησης φόρου

Η έκπτωση του 3% ισχύει και για όσους φορολογουμένους επιλέξουν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως την 31η Αυγούστου

57" χρόνος ανάγνωσης

Η έκπτωση του 3% ισχύει και για όσους φορολογουμένους επιλέξουν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως την 31η Αυγούστου.

Το θέμα ρυθμίστηκε με τροπολογία που κατατέθηκε χθες για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των δηλώσεων. Οπως είχε προαναγγελθεί, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, παρατάθηκε για έναν μήνα έως τις 30.8.2022, με σκοπό τη διευκόλυνση της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Εμενε να διευκρινιστεί κατά πόσον η παράταση θα αφορούσε και τη δυνατότητα έκπτωσης για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου, κάτι που έγινε με τη χθεσινή τροπολογία.

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία, η καταβολή του φόρου πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι 31.8.2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των έξι επόμενων μηνών. Η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT