Κέρδη στις ευρωαγορές,πλην Λονδίνου και Μαδρίτης

Κέρδη στις ευρωαγορές,πλην Λονδίνου και Μαδρίτης

Θετικά ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε στο +1,09%, ενώ την ίδια πορεία ακολουθούσε και η αμερικανική αγορά

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Θετικά ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε στο +1,09%, ενώ την ίδια πορεία ακολουθούσε και η αμερικανική αγορά.

Το κλείσιμο του πανευρωπαϊ-κού δείκτη πλησίασε τα επίπεδα ρεκόρ επτά εβδομάδων χάρις σε μια σειρά ευνοϊκών οικονομικών αποτελεσμάτων από ένα εύρος επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων οι Moncler και Ipsen.

Η τιμή της μετοχής της βιοφαρμακευτικής Ipsen ενισχύθηκε έως και 16,2%, διότι ανακοίνωσε πολύ δυναμικά έσοδα και αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προοπτικές έτους. Τα δε οικονομικά στοιχεία από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, που έδειξαν εξασθένηση στο ΑΕΠ των ΗΠΑ, κατεύνασαν όσους ανησυχούν για τον ρυθμό αύξησης επιτοκίων τον οποίο θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed την Τετάρτη έκανε ακόμα μία αύξηση της τάξεως των 75 μονάδων βάσης – παράλληλα, η αρνητική είδηση του ΑΕΠ έχει και θετική ανάγνωση για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Αργά χθες πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν κέρδη της τάξεως του 1,18% και 1,25%, αντιστοίχως.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έτειναν στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας είχε εξασθενήσει εν αναμονή αποτελεσμάτων από κολοσσούς όπως οι Apple και Amazon.

Το κλείσιμο του πανευρωπαϊκού δείκτη πλησίασε τα επίπεδα ρεκόρ επτά εβδομάδων.

Στη Γηραιά Ηπειρο, ευμενώς για τον κλάδο των ειδών πολυτελείας λειτούργησε και η μετοχή της Moncler, εταιρείας δημιουργίας πολυτελών μπουφάν και ένδυσης για σκι, διότι οι πωλήσεις της υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η τιμή της μετοχής της ανήλθε έως και 8%, ενώ ο όμιλος LVMH, στον οποίο ανήκουν σωρεία εμπορικών σημάτων, όπως Louis Vuitton, είχε άνοδο 4,2%, παρέχοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

Εκτός του Λονδίνου και της Μαδρίτης, τα υπόλοιπα χρηματιστήρια έκλεισαν θετικά. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στο -0,04% και στο -0,49% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,88%, με 1,30% ο CAC 40 στο Παρίσι και με 2,10% ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Τον IBEX επηρέασε δυσμενώς το γεγονός ότι η ισπανική τράπεζα Santander, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, εμφάνισε κέρδη που υστερούσαν των εκτιμήσεων και η μετοχή της εξασθένησε.

«Αν και μέχρι στιγμής τα εταιρικά αποτελέσματα συνάδουν με τις προβλέψεις μας, υπάρχει κίνδυνος η πρόσφατη καλή επίδοση των δεικτών να είναι ένα ράλι σε συνθήκες πτωτικής αγοράς, διότι τα κέρδη και οι οικονομικές προοπτικές αμαυρώνονται και οι δαπάνες των καταναλωτών αρχίζουν να αποδυναμώνονται», παρατηρούν οι αναλυτές της τράπεζας Berenberg.

Πηγές: BLOOMBERG, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT