Μικρή άνοδος στην Αθήνα, απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή άνοδος στην Αθήνα, απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών και αρνητικού ανοίγματος των δεικτών στη Wall Street.

Οι ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο για καταγραφή μέρους βραχυχρόνιων κερδών απορροφήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο άλλων δεικτοβαρών μετοχών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 894,37 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,13%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,03 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,04%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Quest Συμμετοχών (+3,42%), Σαράντης (+2,38%), ΟΤΕ (+1,90%) και Coca Cola HBC (+0,83%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Πειραιώς (-2,13%), Viohalco (-2,08%), Alpha Bank (-1,45%) και Lamda Development (-1,18%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν αυτοί των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,09%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,89%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,98%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,09%).

​​Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν με απώλειες τη χθεσινή τους συνεδρίαση και οι ομολογιακές αποδόσεις των τίτλων της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για εκτίναξη του πληθωρισμού στη Βρετανία σε επίπεδα ρεκόρ 40ετίας, στο 10,1% τον Ιούλιο. Στο προσκήνιο επανήλθαν οι φόβοι για την ανάγκη περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, ενώ και άλλα οικονομικά στοιχεία έδειξαν πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης ήταν κατά τι δυναμικότερη το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, αν και όχι τόσο όσο αναμενόταν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με -0,91%, πτώση που ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια ενός μηνός και πλέον, διακόπτοντας μια ανοδική πορεία πέντε συνεδριάσεων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με -0,27%, με -2,04% ο DAX στην Φρανκφούρτη, με -0,97% ο CAC 40 στο Παρίσι, με -1,04% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX με -0,91% στη Μαδρίτη. Oι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας ανήλθαν 11 μ.β. στο 1,08%. Τέλος, αν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν από το ναδίρ Ιουνίου, εξακολουθούν να ταλανίζονται τον Αύγουστο λόγω φόβου για ύφεση, κλιμακούμενου πληθωρισμού και των προβλημάτων εξαιτίας της χαμηλής στάθμης του Ρήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT