Εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών οι αγορές

Εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών οι αγορές

Οι αγορές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρέμειναν και χθες για τρίτη συναπτή συνεδρίαση στο κλίμα της αναμονής για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Οι αγορές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρέμειναν και χθες για τρίτη συναπτή συνεδρίαση στο κλίμα της αναμονής για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Μια αναμονή που οδήγησε τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις σε συντονισμένη υποχώρηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Παράλληλα οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, αλλά και για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Κι ενώ η Wall Street παρέμεινε και χθες σε πτωτική πορεία, στην Ευρώπη ορισμένα χρηματιστήρια ανέκαμψαν με μικρά κέρδη.

Ανάμεσά τους ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε οριακά σε θετικό πρόσημο με κέρδη 0,07%, αλλά και ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με κέρδη 1,90% εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας που έχει καλλιεργήσει στη χώρα η επιτυχία της να γεμίσει τους ταμιευτήρες της με αέριο καλύπτοντας τους στόχους της νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η θετική εξέλιξη έχει επισκιάσει κάθε ανησυχία για την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 8,8% τον Αύγουστο στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Στον αντίποδα η αγορά του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με μικρές απώλειες 0,19%, αλλά και τον πανευρωπαϊκό δείκτη EuroStoxx 600 με απώλειες 0,73%. Σημειωτέον ότι στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ο EuroStoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε χθες με απώλειες 0,73%.

Οι συνεδριάσεις των επόμενων ημερών αναμένεται να καθοριστούν από τα στοιχεία που θα δοθούν για την παγκόσμια οικονομία και τις ενδείξεις για το πού οδεύει η νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε τον Αύγουστο στο 9% καταγράφοντας επιτάχυνση από το 8,9% του Ιουλίου. Τα σχετικά στοιχεία θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που θα καταδεικνύουν κατά πόσον επιτυγχάνει η Fed να αποθερμάνει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, λιγότερες από τις 528.000 που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT