Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη 12 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη 12 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 65% – Στα 2,8 δισ. το ανεκτέλεστο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Εσοδα 479 εκατ. ευρώ,αυξημένα κατά 22% και συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 125,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 65% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2021 ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο o όμιλος Ελλάκτωρ. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 12 εκατ. έναντι ζημιών 55 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ελλάκτωρ: Καθαρά κέρδη 12 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο-1

Ο όμιλος εμφάνισε λειτουργική κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και έπειτα από πολλά χρόνια συσσωρευμένων ζημιών.

Οσον αφορά την επικείμενη εξαγορά από τη Motor Oil του 75% νέας εταιρείας, στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της Ελλάκτωρ και με δεδομένη τη θετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ για τη συναλλαγή στις 25 Αυγούστου, οι δραστηριότητες του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν πλέον για την Ελλάκτωρ διακοπείσες δραστηριότητες, σύμφωνα με την εφαρμογή του προτύπου ΔΠΧΑ 5 «Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται προς πώληση και διακοπείσες δραστηριότητες». Παρουσιάζονται, ωστόσο, ως μέρος του oμίλου για σκοπούς συγκρισιμότητας των μεγεθών. Η συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση λήψεως των απαραίτητων κανονιστικών και λοιπών εγκρίσεων, αναφέρει η εισηγμένη.

Τα ταμειακά διαθέσιμα (ταμείο και άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού) του ομίλου στα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων των περιουσιακών στοιχείων κατεχομένων προς πώληση ύψους 43 εκατ., μειώθηκαν στα 458 εκατ. από 470 εκατ. στα τέλη της προηγούμενης χρήσης, κυρίως λόγω της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων. Ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένου του «Μορέα» (δάνεια χωρίς αναγωγή 414,5 εκατ. και καταθέσεις 29,9 εκατ.), διαμορφώθηκε σε 576 εκατ. Στο σύνολο των δανείων συμπεριλαμβάνονται ποσά από δάνεια της «Μορέας Α.Ε.» χωρίς δικαίωμα αναγωγής στη μητρική εταιρεία (non recourse debt) ύψους 414,5 εκατ. Δηλαδή χωρίς τα δάνεια της «Μορέας Α.Ε.», το σύνολο των δανείων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε στις 30.06.2022 σε 1,004 δισ. (συμπεριλαμβανομένων των δανείων των περιουσιακών στοιχείων κατεχομένων προς πώληση ύψους 252 εκατ. ευρώ).

«Οι οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνουν τη νέα αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, παρά το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Ευθύμιος Μπουλούτας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT