Ο επικεφαλής της Byte αποδέχθηκε τη δημόσια προσφορά της Ideal

Ο επικεφαλής της Byte αποδέχθηκε τη δημόσια προσφορά της Ideal

Tην προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε προς τους μετόχους της Byte Computer η Ideal Holdings για την απόκτηση τουλάχιστον του 70% της πρώτης, αποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Byte Computer, Σπυριδογεώργης Βυζάντιος

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Tην προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε προς τους μετόχους της Byte Computer η Ideal Holdings για την απόκτηση τουλάχιστον του 70% της πρώτης, αποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Byte Computer, Σπυριδογεώργης Βυζάντιος.

Ο κ. Βυζάντιος, ο οποίος κατέχει 4.414.080 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι 27,909% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, δήλωσε πρόθυμος να μεταβιβάσει τις μετοχές του στην εταιρεία Ideal, ενώ θα διατηρήσει τη θέση του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η Ideal προσφέρει για κάθε μετοχή της Byte 2,1 ευρώ σε μετρητά, καθώς και μετοχές του ομίλου, με το συνολικό αντάλλαγμα να διαμορφώνεται σε 3,495 ευρώ ανά μετοχή.

Την Byte, η οποία εάν περιέλθει στον έλεγχο της Ideal θα τεθεί εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό, ελέγχουν με ποσοστό 55,4% η οικογένεια Βυζαντίου, ενώ στην Alpha Bank και την Alpha Asset Management ανήκουν το 13,03% και το 5,52%, αντίστοιχα. Χθες, η τιμή της μετοχής έκλεισε, κατά τη διαπραγμάτευσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών στα 3,16 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 49,9 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Byte, Σπ. Βυζάντιος, κατέχει το 27,909% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Byte φαίνεται να υπακούει στη στρατηγική της Ideal για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της πληροφορικής, όπου διαθέτει παρουσία εδώ και δεκαετίες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «ο βασικός μέτοχος της Byte Computer ΑΒΕΕ Σπυριδογεώργης Βυζάντιος του Χρήστου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κάτοχος 4.414.080 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι 27,909% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, δηλώνει, προς τοn σκοπό της πλήρους και έγκαιρης αξιολόγησης των πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό ενόψει της εν εξελίξει προαιρετικής δημόσιας πρότασης, ότι πρόκειται να αποδεχθεί την προαιρετική δημόσια πρόταση και να μεταβιβάσει τις μετοχές του και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία Ιdeal Holdings A.E. σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο πληροφοριακό δελτίο».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως «ο κ. Σπυριδογεώργης Βυζάντιος αποδέχθηκε την από 28.07.2022 πρόταση συνεργασίας του προτείνοντος και πρόκειται να παραμείνει στη διοίκηση της Βyte Computer ΑΒΕΕ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, και μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, ήτοι απόκτησης από τον προτείνοντα ποσοστού άνω του 70% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας».

Σημειώνεται πως κατά τη χρήση του 2021 η Byte αύξησε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά 26% στα 39,8 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 86%, στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πληροφορικής έχει συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση της εφαρμογής myHealth, μέσω της οποίας οι πολίτες είχαν πρόσβαση από το κινητό τους τηλέφωνο σε ιατρικές βεβαιώσεις, συνταγές και παραπεμπτικά, ενώ μέσα στο 2021 επέκτεινε τη διάθεση ψηφιακών υπογραφών σε ευρύ φάσμα εταιρειών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT