Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με διακυμάνσεις

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με διακυμάνσεις

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,19% και έκλεισε στις 844,78 μονάδες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ωστόσο χάρη στις στηρίξεις από επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κρατήσει τελικά το θετικό πρόσημο και τις 840 μονάδες.

«Διατηρούμε τη συντηρητική μας άποψη για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α., καθώς αναζητούμε το κατάλληλο επίπεδο τιμών κατά περίπτωση για σταδιακές μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Το επόμενο διάστημα και με την εκπνοή των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας», σημειώνει η Depolas Investment Services. Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,19% και έκλεισε στις 844,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68,55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Merit Securities, η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τα σημεία στήριξης να εντοπίζονται στις 828,89 και 779 μονάδες και τα σημεία αντίστασης στις 849 και 870 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 5,48%, ενώ στο 7,70% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 2.029,21 μονάδες, με άνοδο 0,16% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 1.337,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,78% στις 541,12 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η ΔΕΗ στο +6,11% και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι ΤΙΤΑΝ, Βιοχάλκο, Aegean και Τράπεζα Πειραιώς. Στον αντίποδα, πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι Alpha Bank, Quest, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Εθνική Τράπεζα, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 5,48%, ενώ στο 7,70% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη.

Ο,τι έχτιζε ανοδικά με κόπο ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές Ιουλίου έπεσε εύκολα στις τελευταίες συνεδριάσεις του Αυγούστου, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η αγορά γύρισε πτωτική κόβοντας, ενώ το γρήγορο βύθισμα συμπλήρωσε απώλειες 7% από το σημείο εκκίνησης της πτώσης πριν ο Γενικός Δείκτης ανακάμψει μερικώς στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT