Αύξηση μεγεθών καταγράφει φέτος η Isomat

Αύξηση μεγεθών καταγράφει φέτος η Isomat

Με αυξημένο κύκλο εργασιών και κέρδη προ φόρων αναμένεται να κλείσει η φετινή χρήση για την Isomat

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Με αυξημένο κύκλο εργασιών και κέρδη προ φόρων αναμένεται να κλείσει η φετινή χρήση για την Isomat. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2021, η πολυεθνική εταιρεία δομικών χημικών και κονιαμάτων καταγράφει ήδη από τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς «σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών» παρά το ενεργειακό κόστος και την αύξηση τιμών των οικοδομικών προϊόντων. Με στόχο την ενίσχυση των μεγεθών της, η Isomat έχει στραφεί στην αύξηση των εξαγωγών της στα Βαλκάνια, στις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου, την Αγγλία, τη Μέση Ανατολή, τις χώρες της Βόρειας Αμερικής, καθώς και της Ασίας. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και η Ουκρανία, όπου η Isomat ανέμενε αύξηση πωλήσεων, συνέβη το αντίθετο λόγω αναταραχών και πολέμου. Στη Ρουμανία, η θυγατρική της Isomat προχωρεί το επενδυτικό πρόγραμμά της που αφορά την επέκταση της ήδη υπάρχουσας γραμμής χρωμάτων και σοβάδων, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής κονιαμάτων. Ταυτόχρονα έχει ενισχυθεί η δραστηριότητα στην παραγωγή πολυουρεθανικών προϊόντων στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 18%, στα 88,1 εκατ. ευρώ.

Κατά το 2021, ο κύκλος εργασιών της Isomat, σε επίπεδο ομίλου, ενισχύθηκε κατά 18%, στα 88,1 εκατ. ευρώ, ενώ το μεικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 36,4 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων και η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,4 εκατ. ευρώ (9,6%) και περίπου 12 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων υποχώρησαν ελαφρώς (-3%), έχοντας ανέλθει σε 6,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, κατά την περασμένη χρήση ο όμιλος εμφάνισε εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσεως να ανέρχονται σε 9,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση του 2021, παραμένει διαρκώς προσανατολισμένη στην ανάπτυξη 10 έως 20 νέων προϊόντων ετησίως. Με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, η Isomat υλοποιεί φωτοβολταϊκό σύστημα 1MWp στις εγκαταστάσεις της (17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Αγίου Αθανασίου), που θα είναι τοποθετημένο στις στέγες των κτιρίων της. Η Isomat ιδρύθηκε το 1980, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες δομικών υλικών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, επτά θυγατρικές σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 55 χώρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT