Jumbo: Ενίσχυση πωλήσεων στο οκτάμηνο

Με αύξηση πωλήσεων κατά 11% έκλεισε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 για τον όμιλο Jumbo έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, με τις πωλήσεις ειδικά τον Αύγουστο να ενισχύονται κατά 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση πωλήσεων κατά 11% έκλεισε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 για τον όμιλο Jumbo έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, με τις πωλήσεις ειδικά τον Αύγουστο να ενισχύονται κατά 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021. Καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των πωλήσεων έχει διαδραματίσει φέτος η χωρίς περιορισμούς λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, καθώς η Jumbo αφενός είχε προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος στη διάρκεια των lockdowns, αφετέρου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις «αυθόρμητες» αγορές εντός των φυσικών καταστημάτων.

Για μια ακόμη φορά, πάντως, ο όμιλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρεται με οξείς χαρακτηρισμούς στο κύμα ανατιμήσεων που υπάρχει στην αγορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές προμηθειών και διακίνησης εμπορευμάτων δεν έχουν βελτιωθεί. Η παράλογη ακρίβεια στις μεταφορές, η γεωπολιτική αστάθεια και οι αλλοπρόσαλλες τιμές ενέργειας επιβαρύνουν δραματικά τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού, αλλά και των επιχειρήσεων». Στην ίδια ανακοίνωση, πάντως, ο όμιλος επισημαίνει ότι συνεχίζει να αποκλείει από τα ράφια του «κάθε προϊόν στο οποίο η σχέση τιμής-ποιότητας αποβαίνει εις βάρος του καταναλωτή» – υπερτιμολογημένα, κατά την άποψη της Jumbo, είδη.

Στην Ελλάδα οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής παρουσίασαν αύξηση περίπου 12% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, ενώ στο οκτάμηνο η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 16%.

Ενισχύθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις κατά τον Αύγουστο του 2022 αυξήθηκαν περίπου κατά 19% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, συνεχίζοντας τη δυναμική τους πορεία. Συνολικά οι πωλήσεις στην Κύπρο για το οκτάμηνο του 2022 είναι αυξημένες περίπου κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οκτάμηνο. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 4% τον Αύγουστο του 2022 στη Βουλγαρία, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία για το οκτάμηνο του 2022 ήταν αυξημένες μόλις κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οκτάμηνο.

Στη Ρουμανία, τέλος, οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση περίπου κατά 19% τον Αύγουστο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 είναι μειωμένες περίπου κατά -1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η Jumbo θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο του 2022 στις 19 Σεπτεμβρίου και αν μη τι άλλο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισημάνσεις –συνήθως με δηκτικό τρόπο– του επικεφαλής της Απόστολου Βακάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις αρχές Ιουλίου η Jumbo, οι πωλήσεις της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενισχύθηκαν κατά 12,8% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT