Χρηματιστήριο: Με άνοδο 1,93% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

Χρηματιστήριο: Με άνοδο 1,93% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

Στις 841,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,9 εκατ.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Νέα στήριξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών έδωσε ο τραπεζικός κλάδος, καταγράφοντας περαιτέρω ράλι, στον απόηχο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, ενώ σημαντικές αγοραστικές κινήσεις σημειώθηκαν και σε πολλά blue chips. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,93% και έκλεισε στις 841,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,93 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Merit Securities, η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τα σημεία στήριξης να εντοπίζονται στις 823 και 806 μονάδες και τα σημεία αντίστασης στις 842 και 856 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,09% στις 2.026,02 μονάδες, με άνοδο 1,21% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 1.340,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 3,54% στις 556,84 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,34% και ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,91%.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η Εθνική Τράπεζα στο +6,37% και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 4% η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΤΕ και η Motor Oil. Στον αντίποδα, πτώση 1,54% σημείωσε η «Σαράντης», ενώ ήπιες ήταν οι απώλειες σε Titan και ΕΥΔΑΠ.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,34% και ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,91%.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου περιόρισε την πίεση της προσφοράς στο Χ.Α., ενώ η δημοσίευση των μεγεθών εξαμήνου από τις εισηγμένες εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έδωσε ένα πιο αισιόδοξο στίγμα σε επιμέρους μετοχές την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Παράλληλα, η αγορά αναμένει από τον πρωθυπουργό στις εξαγγελίες της ΔΕΘ να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή, ενώ στο εξωτερικό πέραν της ενέργειας παρατηρείται από τις αρχές του μήνα έντονη αποκλιμάκωση στις τιμές των μετάλλων, στα τρόφιμα και στους ναύλους. Στον αντίποδα το κλίμα στο ενεργειακό τοπίο παραμένει δυσοίωνο στην Ευρώπη. «Διανύουμε μια περίοδο που χρηματιστηριακά κυριαρχείται από πολλές αντικρουόμενες παραστάσεις. Τα καλά μεγέθη των επιχειρήσεων και της οικονομίας δεν βρίσκουν αντίκρισμα στην αγορά», προσθέτει ο αναλυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT