Aegean: Καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο

Aegean: Καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο

Στα 327,3 εκατ. διαμορφώθηκε ο τζίρος, αυξημένος κατά 201% σε ετήσια βάση

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Aegean: Καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο-1

Το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 171% σε σύγκριση με πέρυσι, στα 3,3 εκατ. άτομα.

Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου, σε ετήσια βάση, η Aegean ενίσχυσε τον ενοποιημένο κύκλο κατά 193%, σε 448 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε καθαρές ζημίες μετά από φόρους 27,7 εκατ. ευρώ, που είναι σημαντικά μειωμένες έναντι αυτών, ύψους 78,4 εκατ. ευρώ, του αντίστοιχου εξαμήνου του 2021. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 602,1 εκατ. ευρώ στα τέλη του α΄ εξαμήνου. Τους έξι πρώτους μήνες της χρονιάς η επιβατική κίνηση και οι συνολικές προσφερόμενες θέσεις ενισχύθηκαν, ετησίως, κατά 187% και 101% αντίστοιχα. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε σχέση με την προ πανδημίας δραστηριότητα, ο όμιλος πραγματοποίησε το 81% των πτήσεων και προσέφερε αντίστοιχα το 81% των διαθέσιμων θέσεων, ενώ οι πληρότητες υπολείπονταν τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 7,6 ποσοστιαίες μονάδες. «Επειτα από δύο χρόνια περιορισμών, η αυξημένη επιθυμία για ταξίδια, ιδιαίτερα προς τη χώρα μας, συνέβαλε στη σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης.

Η Aegean με τις σταδιακές παραλαβές νέων αεροσκαφών, επένδυσε διευρύνοντας και πάλι το δίκτυο από την κύρια βάση της Αθήνας, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Χανιά, αυξάνοντας σταδιακά τη χωρητικότητα και τους προορισμούς, φθάνοντας τους 138 από το τέλος Ιουνίου. Είναι σημαντικό ότι παρά το κόστος καυσίμων καταφέραμε να επιστρέψουμε σε κερδοφορία ήδη από το δεύτερο τρίμηνο, πριν το πάντα ισχυρότερο και καθοριστικό για τα ετήσια αποτελέσματα τρίτο τρίμηνο. Η πορεία αυτή συνεχίστηκε και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου προσφέροντας το 98% των προ πανδημίας χιλιομετρικών θέσεων, πετύχαμε ενίσχυση των πληροτήτων μας στο 84% κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, με 3,2 εκατ. επιβάτες σε μόνο δύο μήνες, ενισχύοντας την προβλεπόμενη κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης του 2022. Σίγουρα έχουμε ακόμη μπροστά μας προκλήσεις και αβεβαιότητες. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις επενδύσεις μας για περαιτέρω ενίσχυση του προϊόντος μας και αποδοτικότερη διαχείριση του δικτύου και του στόλου μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Ο στόλος του ομίλου (στοιχεία α΄ εξαμήνου) αριθμεί 70 αεροσκάφη (από τα οποία 53 jet και 17 turboprops/ελικοφόρα), με την Aegean να έχει παραλάβει τέσσερα αεροσκάφη Airbus A321 neo. Από τα τέλη του 2019 η Aegean έχει παραλάβει συνολικά 13 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT