Χρηματιστήριο: Με μικρές απώλειες έκλεισε η εβδομάδα

Χρηματιστήριο: Με μικρές απώλειες έκλεισε η εβδομάδα

Πάνω από τα 100 εκατ. ο τζίρος λόγω των αλλαγών στους δείκτες FTSE Russell

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Με περιορισμένες απώλειες και εκτίναξη του τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ –χάρη στην ολοκλήρωση των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες FTSE Russell– έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω έντονα αρνητικού κλίματος που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των φόβων για την ανάπτυξη, των προσδοκιών για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και της συνεχιζόμενης αστάθειας στην αγορά ενέργειας.

Οπως σημειώνει η Depolas Investment Services, συνεχίζεται το καλό σετ αποτελεσμάτων ακόμη και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, παρέχοντας κάποια στήριξη στο Χ.Α., αλλά οι θολές προοπτικές έχουν καθηλώσει τις αποτιμήσεις. Η χρηματιστηριακή, πάντως, διατηρεί την εκτίμησή της για το πιθανό εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη μεταξύ 870-790 μονάδων για το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,36% και έκλεισε στις 836,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 114,45 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,36% και διαμορφώθηκε στις 836,17 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,23% στις 2.012,73 μονάδες, με απώλειες 1% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.330,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,54%, στις 557,97 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν οι Eurobank, Jumbo και ΕΛΠΕ με κέρδη άνω του 2%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ στο -3,77% και -3,08% αντιστοίχως, με τις Mytilineos και Quest να ακολουθούν με πτώση άνω του 2%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,68%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,20%.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το Χρηματιστήριο, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Αφενός η εταιρική κερδοφορία διανύει το καλύτερο ιστορικά ξεκίνημα χρήσης, αφετέρου οι βασικοί δημοσιονομικοί δείκτες (ΑΕΠ, πλεόνασμα, ανεργία) κινούνται σε ρυθμούς βελτίωσης και πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς. Σε μια οποιαδήποτε άλλη συγκυρία τα αποτελέσματα των εταιρειών θα τύχαιναν διαφορετικής υποδοχής, αφού εκτός από την ποσοτική τους μεγέθυνση είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά με αποτιμήσεις ομοειδών εισηγμένων επιχειρήσεων στο εξωτερικό, όπως προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT