Στα 91,40 εκατ. ανήλθε ο τζίρος της «Βίκος»

Στα 91,40 εκατ. ανήλθε ο τζίρος της «Βίκος»

Με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,4% σε σύγκριση με το 2020 έκλεισε το 2021 για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων («Βίκος Α.Ε.»), φθάνοντας τα 91,40 εκατ. ευρώ

40" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,4% σε σύγκριση με το 2020 έκλεισε το 2021 για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων («Βίκος Α.Ε.»), φθάνοντας τα 91,40 εκατ. ευρώ.

Σε μια χρονιά κατά την οποία αυξήθηκε το κόστος των πρώτων υλών προκαλώντας αντίστοιχα αύξηση στο κόστος λειτουργίας, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 13,68 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 12,64%, καθώς υπήρξε απορρόφηση σημαντικού μέρους του κόστους αυτού από τον όμιλο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εταιρεία, τούτο δεν είχε κόστος στις θέσεις εργασίας, καθώς ο μέσος όρος εργαζομένων (449 άτομα) παρέμεινε σταθερός.

Για το 2022 η εταιρεία αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη της τάξης του 8%-10%. Αναπτυξιακό καταλύτη αποτελεί η μεγάλη επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και κουτί).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT