ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε.: Ο δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βιοζωκατ-α-ε-ο-δρόμος-προς-τον-εκσυγχρ-562079002

ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε.: Ο δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., με κύριο αντικείμενο την παραγωγή σύνθετων μιγμάτων για αιγοπρόβατα, αγελάδες και κότες αυγοπαραγωγής προχωρά στην υλοποίηση του φακέλου υποβολής ‘’Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων’’ με σκοπό την αξιοποίηση και βελτίωση της σημερινής παραγωγικής της δυναμικότητας λόγω της αυξημένης ζήτησης των προϊόντων της.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, θα γίνει αντικατάσταση της σκεπής από λαμαρίνες στις αποθήκες συνολικής επιφάνειας 1,8 χιλ τ.μ. με πάνελ για καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης του τελικού προϊόντος, αποφεύγοντας τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας καθώς και για την ασφαλέστερη τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος net metering. Επίσης, λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν και της αύξησης της ζήτησης θα δημιουργηθεί ένα νέο συγκρότημα σιλό Ά υλών, συνολικής χωρητικότητας 5 χιλ. τόνων.

Με γνώμονα τη μέγιστη απόδοση του εργοστασίου και την πράσινη ενέργεια η εταιρεία θα προχωρήσει στην εγκατάσταση τμήματος παραγωγής ατμού απόδοσης 3000L ανά ώρα αντικαθιστώντας τον ατμολέβητα μαζούτ με αερίου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του έργου αποτελεί η μεγαλύτερη ανταπόκριση σε αυξομειώσεις ατμού καθώς και η αλλαγή τοποθεσίας της εγκατάστασης θα μειώσει στο 1/3 τα μέτρα του δικτύου μειώνοντας τις απώλειες. Το φωτοβολταικό πάρκο της βιομηχανίας επί εδάφους θα επεκταθεί μέσω της δημιουργία ενός νέου ισχύος 500kw.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της παραγωγής, θα τοποθετηθεί νέος μύλος άλεσης των δημητριακών για αύξηση της δυναμικής του εργοστασίου κατά 15% ο οποίος θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας λόγω σύγχρονων μοτέρ με inverter, θα μειώσει το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και τέλος θα πραγματοποιούνται πιο γρήγορα οι αλλαγές κατά την παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ενσάκισης των τελικών προϊόντων το οποίο θα μειώσει τους χρόνους διατήρησης των τελικών προϊόντων στα σιλό παράγωγης, θα αυξήσει την ανταπόκριση παράδοσης των παραγγελιών και θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια εναλλαγής συνταγών.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η επιμονή στην ποιότητα και την καινοτομία με απώτερο σκοπό το άνοιγμα νέων αγορών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η δημιουργία νέου συγκροτήματος παραγωγής ισορροπιστών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) σύγχρονης τεχνολογίας αξιοποιώντας τις συνεργασίες στο κομμάτι των πρόσθετων διατροφής όπως τα αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα θα δώσουν τη δυνατότητα νέων ευκαιριών κωδικών και πελατολογίου.

Σε συνεργασία με κορυφαία εταιρεία στο κομμάτι της μηχανογράφησης η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία το λογισμικό WMS Mantis αυτοματοποιώντας κατά αυτό τον τρόπο την παραλαβή Ά υλών όπως επίσης και την αποστολή και διεκπεραίωση των παραγγελιών.

www.viozokat.gr

ΤΗΛ 2351025222
[email protected]

ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε.: Ο δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας-1

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT