BioNTech: Μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Αυστραλία

BioNTech: Μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Αυστραλία

Οι Αρχές της Αυστραλίας, σε μάλλον πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους ώστε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech να αποκτήσει παράρτημα στη Μελβούρνη.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Οι Αρχές της Αυστραλίας, σε μάλλον πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους ώστε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech να αποκτήσει παράρτημα στη Μελβούρνη. Η τοπική κυβέρνηση της Βικτόρια ανέφερε ότι η συνεργασία θα αφορά την παραγωγή εμβολίων και θεραπειών που θα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA. Είναι αυτή η τεχνολογία πάνω στην οποία η εταιρεία βάσισε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό της Pfizer, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν τη Μελβούρνη για να ιδρύσουν ένα κέντρο κλινικής έρευνας και ανάπτυξης mRNA, το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, ώστε όλος ο κόσμος να εξασφαλίσει πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA», δηλώνει ο επικεφαλής και συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας, Ουγκούρ Σαχίν.

Θα αναπτυχθεί στη Μελβούρνη και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει ότι η BioNTech, που έχει την έδρα της κοντά στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας, θα μπορέσει να αναπτύξει θεραπείες και εμβόλια mRNA της επόμενης γενιάς για έρευνα και κλινικές δοκιμές, που θα αφορούν μολυσματικές ασθένειες, αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο. Προβλέπει επίσης ότι η BioNTech θα θεσπίσει την τεχνολογία έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μελλοντικών απειλών που προέρχονται από ασθένειες, καθώς και για την ταχεία ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων. Πάντως, οι Ουγκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρεσί, συνιδρυτές της BioΝTech το 2008, εμμένουν στο ότι ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα είναι πολλά χρόνια παρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT