Κοινή εταιρεία Autohellas–Samelet για την εισαγωγή Alfa Romeo, Fiat και Jeep

Κοινή εταιρεία Autohellas–Samelet για την εισαγωγή Alfa Romeo, Fiat και Jeep

Στην ίδρυση κοινής εταιρείας με αντικείμενο την εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep προχωρούν η Autohellas με την ισραηλινή Samelet

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Στην ίδρυση κοινής εταιρείας με αντικείμενο την εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep προχωρούν η Autohellas με την ισραηλινή Samelet. Η κοινή εταιρεία, που πρόκειται να δημιουργηθεί αφότου εξασφαλιστεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα αποτελεί συνεργάτη του πολυεθνικού ομίλου Stellantis, που δημιουργήθηκε πέρυσι μετά τη συγχώνευση της αμερικανοϊταλικής Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και του γαλλικού ομίλου PSA. Η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στον ιδρυτή της Autohellas Θεόδωρο Βασιλάκη και τον Μισέλ Λεβί, που εξαγόρασε το 1989 τη Samelet. Σε αυτή τη βάση πραγματοποιούν τη συναλλαγή, η Autohellas με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ευτύχη Βασιλάκη και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον Γιώργο Βασιλάκη και η Samelet με πρόεδρο τον Ομέρ Λεβί.

Η εταιρεία Stellantis, με έδρα το Αμστερνταμ, είναι εισηγμένη στα διεθνή χρηματιστήρια με κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 38 δισεκατομμυρίων ευρώ, εργοστασιακή δραστηριότητα σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως. Μια από τις θυγατρικές της, η FCA Ιταλίας, που αποτελεί σήμερα εισαγωγέα και διανομέα των πέντε επωνυμιών της Stellantis, θα περιέλθει υπό τον έλεγχο της κοινής εταιρείας των Autohellas και Samelet. Με τον τρόπο αυτό, η προς σύσταση κοινή ελληνική εταιρεία θα εισάγει και θα διανέμει στην ελληνική αγορά τις επωνυμίες Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep. Από τη συγκεκριμένη συναλλαγή, όπως ανακοινώθηκε χθες, δεν θα επηρεαστούν οι συμβάσεις του προσωπικού της Fiat Chrysler Automobiles Ελλάδας (FCA Greece).

Αφότου εξασφαλιστεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα αποτελεί συνεργάτη του πολυεθνικού ομίλου Stellantis.

«Μας τιμάει η απόφαση της Stellantis να επιλέξει τη νεοσύστατη εταιρεία των ομίλων μας Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των ιστορικών και εμβληματικών αυτοκινήτων μάρκας Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας μοιράζεται το κοινό όραμα για μια πελατοκεντρική στρατηγική και βασίζεται στη συλλογική και συμπληρωματική παρουσία, στους πόρους και την ηγετική μας θέση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε τη νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας μέσα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας», ανέφεραν οι Ομέρ Λεβί και Γιώργος Βασιλάκης των ομίλων Samelet και Autohellas.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT