Alpha Bank: Συμφωνία για έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση στο προσωπικό της

Alpha Bank: Συμφωνία για έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση στο προσωπικό της

Σε συμφωνία για την ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού της Alpha Bank μέσω της εφάπαξ χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κατέληξαν η διοίκηση της τράπεζας και ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Σε συμφωνία για την ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού της Alpha Bank μέσω της εφάπαξ χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κατέληξαν η διοίκηση της τράπεζας και ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, στο πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που τίθεται σε ισχύ για την περίοδο 2022-2025. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που για ειδικές κατηγορίες προσωπικού ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ, καταβάλλεται στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Bank «αποτελεί απόδειξη της ειδικής μέριμνας που λαμβάνει ο όμιλος για τη στήριξη των ανθρώπων του».

Συγκεκριμένα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στους εργαζομένους της τράπεζας με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως και 3.000 ευρώ και διαμορφώνεται κλιμακωτά από 300 έως 800 ευρώ, αναλόγως αποδοχών, ενώ για ειδικές κατηγορίες του προσωπικού, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, χηρείες και εργαζομένους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, το ποσό ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Στις διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο προσωπικού, η διοίκηση της Alpha Bank προέκρινε την κλιμακωτή οικονομική ενίσχυση του προσωπικού της τράπεζας, ανάλογα με τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές του αντί μιας οριζόντιας ενίσχυσης, που σύμφωνα με την τράπεζα θα είχε μικρό όφελος για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους.

Υπεγράφη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, πρόβλεψη για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου.

Παράλληλα, με τη νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ της Alpha Bank αναβαθμίζεται το πλαίσιο στήριξης και παροχών κοινωνικής μέριμνας προς το προσωπικό, όπως, ενδεικτικά, η αύξηση του επιδόματος νεφροπαθών, η επέκταση της παροχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στους εργαζομένους οι σύζυγοι των οποίων δεν εργάζονται στην τράπεζα, η καταβολή ασφαλίστρου καθώς και η επέκταση του ορίου ηλικίας ασφαλιστικής κάλυψης για ανάπηρα τέκνα εργαζομένων, η αναβάθμιση των ιατρικών παροχών και η επιδότηση της μισθοδοσίας εργαζομένου λόγω σοβαρής ασθένειας για διάστημα έως και 9 μηνών.

Η νέα σύμβαση προβλέπει ακόμη τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, αλλά και την εισαγωγή ενός νέου, σύγχρονου συστήματος βαθμίδων και αποδοχών, στην κατεύθυνση της προσαρμογής του λειτουργικού μοντέλου και της βελτίωσης της οργανωτικής αποτελεσματικότητας της Alpha Bank, υπό το πρίσμα του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιεί, και των αλλαγών που έχουν επέλθει ευρύτερα στον τραπεζικό τομέα.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος βαθμίδων είναι η ένταξη του συνόλου των εργαζομένων –είτε απασχολούνται σε κεντρική υπηρεσία είτε σε κατάστημα– σε ένα ενιαίο ειδικό μισθολόγιο, με δυνατότητα αναπροσαρμογής των αποδοχών, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τη βαρύτητα της θέσης αλλά και την απόδοση του εργαζομένου. Η εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ενώ διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει οιαδήποτε μείωση των υφιστάμενων αποδοχών των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT