Sunlight: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ με νέα επένδυση 40 εκατ. δολαρίων

Sunlight: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ με νέα επένδυση 40 εκατ. δολαρίων

Δημιουργεί δεύτερη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Τη δραστηριότητά του στην αμερικανική αγορά επεκτείνει ο όμιλος Sunlight, που επενδύει 40 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία δεύτερης εγκατάστασης μπαταριών λιθίου στο Mebane, στην κομητεία Alamance της Βόρειας Καρολίνας. Στη νέα μονάδα θα εγκατασταθούν πέντε γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής και μιας γραμμής όπου θα συναρμολογούνται συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η Sunlight, για πλήρως ιδιόκτητη, υπερσύγχρονη εγκατάσταση έκτασης 12.500 τ.μ. όπου θα απασχοληθούν έως και 200 εργαζόμενοι. Η σχεδιαζόμενη μονάδα συναρμολόγησης θα διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα μιας GWh και αναμένεται να αγγίξει, σταδιακά, τις 3 GWh μέχρι το 2026. Η νέα αυτή εγκατάσταση θα παρέχει καινοτόμες μπαταρίες ιόντων λιθίου στις ΗΠΑ, καθώς και λύσεις φόρτισης μπαταριών, με τη ζήτηση στην αμερικανική αγορά να αυξάνεται συνεχώς.

Sunlight: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ με νέα επένδυση 40 εκατ. δολαρίων-1

Οι νέες εγκαταστάσεις του Mebane στη Βόρεια Καρολίνα θα στεγάσουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Sunlight Batteries USA.

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Mebane είναι η δεύτερη εγκατάσταση της Sunlight στην Αμερική, μετά από αυτή στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 και εστιάζει στον σχηματισμό και στη συναρμολόγηση μπαταριών μολύβδου – οξέος, με παραγωγική δυναμικότητα 1 GWh. Το δεύτερο εργοστάσιο της Sunlight στις ΗΠΑ ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε μπαταρίες λιθίου, αξιοποιώντας υπερσύγχρονο, αυτοματοποιημένο εξοπλισμό συγκόλλησης με λέιζερ. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ευελιξία που παρέχει σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, η αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης διαθέτει εργαλεία που εναλλάσσονται και επανατοποθετούνται ώστε να παράγουν νέα και διαφορετικά προϊόντα, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον χρόνο παραγωγής, μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα, και ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες της αγοράς. Εκτός από τη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου, οι νέες εγκαταστάσεις του Mebane θα στεγάσουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Sunlight Batteries USA, και θα προσφέρουν προηγμένες λύσεις φόρτισης μπαταριών και ηλεκτρονικών συστημάτων για βιομηχανική χρήση, σε συνέχεια της εξαγοράς της PBM SRL, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα αυτόν με έδρα την Ιταλία.

Την εμπιστοσύνη και αναγνώριση στη στρατηγική επέκταση της Sunlight στη Βόρεια Αμερική φανερώνει, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία από την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για τη συμβολή της στην απασχόληση (Job Development Investment Grant). Συγκεκριμένα, η πολιτεία εκτίμησε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της επένδυσης θα ενισχύσει την οικονομία της Βόρειας Καρολίνας κατά περίπου 391 εκατ. δολάρια σε διάστημα 12 ετών.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Sunlight ολοκλήρωσε την υπογραφή κοινοπρακτικής χρηματοδότησης, ύψους 175 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συντονιστή διοργάνωσης την Τράπεζα Πειραιώς και διοργανωτές τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για την υλοποίηση του επενδυτικού έργου της Sunlight με αντικείμενο την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας, την κατασκευή νέων, ενεργειακά αποδοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων, την προσθήκη υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και την περαιτέρω αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας στις εγκαταστάσεις της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT