Alumil: Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας

Σημαντική αύξηση μεγεθών εμφάνισε, κατά το πρώτο εξάμηνο, σε ετήσια βάση η Alumil

2' 23" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική αύξηση μεγεθών εμφάνισε, κατά το πρώτο εξάμηνο, σε ετήσια βάση η Alumil. Ειδικότερα, σε επίπεδο ομίλου, τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, η βιομηχανία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου εμφάνισε ενισχυμένο κύκλο εργασιών κατά 46,5%, στα 206 εκατ. ευρώ. Κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 104%, σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων, που σχεδόν τριπλασιάστηκαν, ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων της Alumil ανήλθαν σε 25,3 εκατ. ευρώ από περίπου 9 εκατ. ευρώ (+178,3%) το πρώτο εξάμηνο του 2021. Επίσης, η Alumil έχει θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι της τάξεως των 102 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 301,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από αυτό το ποσό ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός αντιστοιχεί σε μόλις 12,1 εκατ. ευρώ, με τα μακροπρόθεσμα δάνεια να διαμορφώνονται σε 152,4 εκατ. ευρώ.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Για ακόμη μία φορά πετύχαμε αύξηση-ρεκόρ στα κέρδη και στον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση, και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Μυλωνάς.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 25,3 εκατ. ευρώ από περίπου 9 εκατ. ευρώ (+178,3%) το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Alumil δρομολογεί την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου, που επιδιώκεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων (big data) και της ρομποτικής. Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο ο όμιλος προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Ισραήλ, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά ως γραφείο αντιπροσώπευσης με μοναδικό μέτοχο την Alumil. Παραμένοντας προσανατολισμένος στη βιωσιμότητα, ο όμιλος έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 840 τόνους, με το ιδιόκτητο χυτήριό του να τροφοδοτείται, από το 2014, ενεργειακά από φωτοβολταϊκά πάνελ. Την προηγούμενη διετία επένδυσε περισσότερα από 4,6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Κιλκίς, μέσω της οποίας παράγει προϊόντα από ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο.

Η Alumil απασχολεί 2.700 εργαζομένους, διαθέτει 32 θυγατρικές εταιρείες και έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες και 12 εργοστάσια στην Ευρώπη. Ανω του 80% των πωλήσεων της βιομηχανίας κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT