Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με υπεραπόδοση  των τραπεζών

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με υπεραπόδοση  των τραπεζών

Το Χ.Α. συμμετείχε στο διεθνές ράλι, κέρδη 2% για τον Γενικό Δείκτη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Ισχυρή άνοδος σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να συμμετέχει στο διεθνές ράλι, μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Wall Street την Πέμπτη αλλά και την ενίσχυση της διάθεσης για ρίσκο, που έφεραν οι ελπίδες για αναστροφή της βρετανικής δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων του μίνι προϋπολογισμού της κυβέρνησης Τρας.

Παράλληλα, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με το ελληνικό 10ετές να επιστρέφει στο 4,78% μετά το 5% που είχε αγγίξει στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εγχώριων αναλυτών, σε πρώτη φάση ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να προσεγγίσει τις επόμενες μέρες την περιοχή των 855 μονάδων με την προϋπόθεση ότι το διεθνές τοπίο θα παραμείνει υποστηρικτικό.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 2% και έκλεισε στις 832,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65,38 εκατ. ευρώ.

Σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα. Στο 4,78% το ελληνικό 10ετές από 5% που ήταν στις αρχές της εβδομάδας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,31% στις 2.013,88 μονάδες, με άνοδο 0,85% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 1.275,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε και κατέγραψε άνοδο 3,56% στις 562,16 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips ανοδικά ξεχώρισαν Εθνική Τράπεζα (+4,53%) και Eurobank (+4,30%), ενώ ακολούθησαν με κέρδη άνω του 3% η Τράπεζα Πειραιώς και η Coca-Cola και με άνοδο άνω του 2% οι Lamda Development, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, Ελλάκτωρ, Mytilineos και ΟΤΕ. Απώλειες κατέγραψαν μόνο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,91%) και ο ΟΛΠ (-0,4%).

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 2,24%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 4,16%.

Θετικό ήταν τελικώς το πρόσημο της εβδομάδας για τον Γενικό Δείκτη, καθώς η ελληνική αγορά ακολούθησε με μια ταχύτητα χαμηλότερη την πορεία των δεικτών των ξένων χρηματιστηρίων, όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT