Μισθώσεις χώρων στον Πύργο του Πειραιά

Μισθώσεις χώρων στον Πύργο του Πειραιά

Ηδη έχει ενοικιαστεί το 1/3 των επιφανειών του κτιρίου που ανακατασκευάζεται από τις Dimand-EBRD και Prodea Investments

2' 26" χρόνος ανάγνωσης

Μισθωτές για σχεδόν το 1/3 των επιφανειών που θα εκμισθώσει στον Πύργο Πειραιά φέρεται να έχει εξασφαλίσει η κοινοπραξία Dimand-EBRD και Prodea Investments (70% και 30%), που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και μακροχρόνια εκμετάλλευση του εμβληματικού αυτού ακινήτου. Ειδικότερα, χθες έγινε γνωστή η υπογραφή συμφωνίας με την ελληνική εταιρεία Dialectica, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές και μεγάλους ομίλους σε ό,τι αφορά τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων. Η Dialectica θα μισθώσει έξι ορόφους ή 6.200 τ.μ. στον Πύργο Πειραιά, διατηρώντας το δικαίωμα μίσθωσης επιπλέον τριών ορόφων 3.100 τ.μ. στο ακίνητο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επίτευξης συμφωνιών με τρεις ακόμα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο ή πέριξ αυτού, για την εκμίσθωση επιπλέον τριών ορόφων. Επίσης, προς υπογραφή βρίσκονται και οι πρώτοι χώροι εστίασης». Υπενθυμίζεται ότι από τα 28.500-29.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στους προς εκμίσθωση χώρους του κτιρίου (πλέον υπογείων 4.800 τ.μ.), περίπου 22.000 τ.μ. αφορούν χρήσεις γραφείων και τα υπόλοιπα 7.500 τ.μ. αφορούν την κάλυψη των πρώτων ορόφων του ακινήτου, με εστίαση, εμπόριο και ένα γυμναστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά σε ό,τι αφορά τους χώρους γραφείων η ελάχιστη επιφάνεια που διατίθεται ανά ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι ένας όροφος ή 1.035 τ.μ., κάτι που αντιστοιχεί σε επιχειρήσεις με τουλάχιστον 70 εργαζομένους. «Αυτό αποτελεί στρατηγική μας επιλογή και γίνεται για λόγους διαχείρισης του κτιρίου», εξήγησε ο κ. Ανδριόπουλος.

Ηδη έχει ενοικιαστεί το 1/3 των επιφανειών του κτιρίου που ανακατασκευάζεται από τις Dimand-EBRD και Prodea Investments.

Το έργο της ανακατασκευής του Πύργου Πειραιά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δώδεκα μήνες από σήμερα, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2023, όταν θα γίνει και η μετεγκατάσταση της Dialectica. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ ανάδοχος του έργου είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το κτίριο, ύψους 88 μέτρων, θα είναι το πιο πράσινο κτίριο στην Ελλάδα, καθώς θα είναι ο πρώτος βιοκλιματικός ουρανοξύστης της χώρας, που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED.

H Dialectica αποτελεί μια εταιρεία που έχει καταφέρει να συνδράμει στην ολοκλήρωση επιχειρηματικών συμφωνιών αξίας πολλών δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, η εταιρεία που ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, το 2015, φέρνει σε επαφή θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, με ειδικούς και στελέχη της αγοράς που θα βοηθήσουν στην επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών. Συνδέει δηλαδή εκείνους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, π.χ., σε μια αγορά ή να εξαγοράσουν μια εταιρεία, με ειδικούς που έχουν γνώση της αγοράς (ανταγωνιστές, πελάτες, ρυθμιστικό πλαίσιο) και μπορούν να παράσχουν πληροφορίες. Η βάση δεδομένων της εταιρείας περιλαμβάνει περίπου μισό εκατομμύριο ειδικούς και μέσω της πλατφόρμας της τους αξιολογεί, κατηγοριοποιεί τις πληροφορίες, διαχειρίζεται τα projects κ.ά. Στα σημερινά της γραφεία στην οδό Ερμού, η Dialectica απασχολεί πάνω από 500 εργαζομένους, ο αριθμός των οποίων είναι πιθανό να αυξηθεί σε 700 μέχρι τη μετακίνηση στον Πύργο Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT