Κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση στις αγορές

Κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση στις αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν για ακόμη μία ημέρα την πορεία ανάκαμψής τους, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να επικεντρωθούν στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι προσδοκίες των επενδυτών για μέτρα της Ε.Ε. που θα περιφρουρήσουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες από την ενεργειακή κρίση και οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Βρετανίας να επαναφέρει τη σταθερότητα στις αγορές ομολόγων βελτίωσαν το κλίμα και ενθάρρυναν την ανάληψη ρίσκου. Ετσι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του βρετανικού δημοσίου υποχώρησε χθες στο 3,98%, ενώ εκείνη του δεκαετούς της Γερμανίας αυξήθηκε κατά ακόμη 4 μονάδες βάσης στο 2,31%.

Μιλώντας, πάντως, στο Bloomberg ο Κρεγκ Ερλαμ, αναλυτής της Oanda Europe, τόνισε πως υπάρχει ακόμη ένα ισχυρό αίσθημα ότι η αγορά κινείται με αργούς ρυθμούς. Ο ίδιος προσέθεσε πως το οικονομικό περιβάλλον μοιάζει τώρα κάπως απατηλό και δεν είναι σαφές αν πρόκειται για την κορύφωση του πληθωρισμού και των αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν την τέταρτη συναπτή ημέρα ανόδου τους, ενώ παράλληλα ανοδικά κινείτο και η αγορά της Νέας Υόρκης, με τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Amazon και Microsoft να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,44%, καθώς όλες οι εθνικές αγορές είχαν κλείσει νωρίτερα με άνοδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,44%.

Μόνο δύο κλάδοι σημείωσαν απώλειες χθες και ήταν οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών και των εταιρειών βασικών πόρων που υποχώρησαν 1,42% και 1,43% αντιστοίχως. Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσαν άνοδο 1,9% και των αυτοκινητοβιομηχανιών άνοδο 1,7%. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με μικρά κέρδη 0,24%, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού με μικρή άνοδο 0,44% και ο δείκτης Xetra DAX έκλεισε επίσης με κέρδη 0,92%.

Πτωτικά κινήθηκαν, αντιθέτως, οι τιμές του «μαύρου χρυσού», με την τιμή του Brent να σημειώνει χθες υποχώρηση 1,4%, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται αργά το βράδυ στα 90,20 δολ. το βαρέλι. Ομοίως πτωτικά κινήθηκε και η τιμή του αργού, που υποχώρησε κατά 2,41% στα 83,40 δολ. το βαρέλι. Υποχώρηση 0,54%, άλλωστε, σημείωσε και η τιμή του χρυσού, που περιορίστηκε χθες στα 1.655 δολάρια η ουγκιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT