Χρηματιστήριο: Τρίτη κατά σειρά εβδομάδα με άνοδο

Χρηματιστήριο: Τρίτη κατά σειρά εβδομάδα με άνοδο

Κέρδη 2,72% για τον Γενικό Δείκτη στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

«Αμυνες» και σημαντικές αντιστάσεις παρουσίασε για μία ακόμη φορά το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αν και κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, κατάφερε στο τέλος να γυρίσει στα θετικά, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την εβδομάδα. Και αυτό κόντρα στο αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως και στην αγορά ομόλογων έπειτα από το πολιτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης λειτούργησαν ως «μαξιλάρι» για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος διατήρησε με ευκολία τις 850 μονάδες.

Ειδικότερα, στα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο τάξης του 0,02% και έκλεισε στις 854,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,56 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,17% στις 2.065,98 μονάδες, με άνοδο 0,02% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στις 1.309,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,19% στις 582,31 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και γύρισε σε θετικό έδαφος στο τέλος.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε ο «Σαράντης» με κέρδη 4,14% και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι Lamda Development, ΔΕΗ, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, Mytilineos και Τράπεζα Πειραιώς. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η ΕΥΔΑΠ (-2,78%) και ακολούθησαν με πτώση άνω του 1% οι HELLENiQ ENERGY, Jumbo και Aegean.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 2,72%, συμπληρώνοντας τρεις εβδομάδες ανόδου, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 3,87%.

Οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση εγχώριων επιχειρηματικών συμφωνιών πριν από το τέλος του έτους και τα καλά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου, που σταδιακά ανακοινώνονται, λειτούργησαν ως δίχτυ ασφαλείας στην εικόνα μεταβλητότητας που καταγράφηκε στο εξωτερικό την εβδομάδα που πέρασε, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Μπορεί η εγχώρια αγορά να μη βγάζει ένταση, αμύνεται όμως υποδειγματικά σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εφησυχασμό δημιουργεί, όπως προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT