Αισιόδοξοι σε ορίζοντα τριετίας οι Ελληνες CEO

Αισιόδοξοι σε ορίζοντα τριετίας οι Ελληνες CEO

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο το 24% θεωρεί ότι επίκειται ήπια ύφεση, σύμφωνα με έρευνα της KPMG

2' 15" χρόνος ανάγνωσης

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας την επόμενη τριετία εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος, σύμφωνα με την έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας KPMG που βασίζεται στις απόψεις 1.325 διευθυνόντων συμβούλων, παγκοσμίως, από τους οποίους 50 ηγούνται ορισμένων από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς και ελληνικούς ομίλους στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μακροπρόθεσμα, σε ορίζοντα τριετίας, οκτώ στους δέκα Ελληνες διευθύνοντες συμβούλους εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, ενώ το 70% αυτών αισιοδοξεί για την προοπτική ανάπτυξης της επιχείρησής του.

Αισιόδοξοι σε ορίζοντα τριετίας οι Ελληνες CEO-1

Οσον αφορά τις νέες επενδύσεις, αυτές θα πρέπει να συνδέονται με την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης, με το 48% των Ελλήνων διευθυνόντων συμβούλων να αναφέρει ότι απαιτείται να επιταχυνθεί η διαδικασία της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεών τους. Με τη βιωσιμότητα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, το 76% των Ελλήνων CEO σχεδιάζει επενδύσεις των οποίων το ύψος αντιστοιχεί σε έως και το 10% των εσόδων των εταιρειών με στόχο να καταστούν πιο πράσινες οι επιχειρηματικές δομές τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, το 56% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η στρατηγική για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) συμβάλλουν στη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων. Ωστόσο, το επόμενο εξάμηνο και με στόχο την προετοιμασία έναντι της (επερχόμενης) ύφεσης, το 60% των CEO δρομολογεί την επανεξέταση των δράσεων ESG.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας σχετίζεται με το περιβάλλον στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια πληροφοριών, η οποία αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το 78% των διευθυνόντων συμβούλων.

Μία τάση που σχετίζεται με την πανδημία αφορά την εργασία από απόσταση, η οποία, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG, είχε θετικό αντίκτυπο στις προσλήψεις, στη συνεργασία και την παραγωγικότητα την τελευταία διετία. Παρ’ όλα αυτά, περίπου επτά στους 10 διευθύνοντες συμβούλους αναφέρουν ότι τα επόμενα τρία χρόνια το προτιμώμενο εργασιακό περιβάλλον είναι η απασχόληση μέσω φυσικής παρουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT