Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ προχωράει η Intrakat

Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ προχωράει η Intrakat

Για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος 1,5 δισ. ευρώ που έχει εκπονήσει η κατασκευαστική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Ρευστότητα ύψους 100 εκατ. ευρώ μέσω νέας αύξησης κεφαλαίου, της δεύτερης σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών, πρόκειται να επιδιώξει να αποκτήσει η διοίκηση της Intrakat, μετά και την αποεπένδυση του ομίλου Intracom και την εξαγορά του 61% της εισηγμένης από την Winex Investments των κ. Γ. Καϋμενάκη, Δημ. Μπάκου και Αλ. Εξάρχου (31,7%), την Benelux Overseas του εφοπλιστή κ. Κώστα Αγγέλου (13,6%) και τον κ. Ηλία Γκότση, επίσης εφοπλιστή, που απέκτησε επιπλέον 15,7%.

Με δεδομένο ότι η νέα διοίκηση επιθυμεί να θέσει σε τροχιά υλοποίησης ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και ρευστότητας είναι απαραίτητη. Στο πλαίσιο αυτό, οι μέτοχοι της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 14ης Νοεμβρίου θα κληθούν να αποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ και την έκδοση 85.470.086 νέων μετοχών, με τιμή διάθεση 1,17 ευρώ και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Από τα έσοδα της αύξησης, ποσό 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθεί για κεφάλαιο κίνησης, ενώ επιπλέον 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για την ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Στόχος είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των αδειών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, που συνολικά ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αλλά και η κάλυψη των απαιτήσεων σε ίδια κεφάλαια από τα έργα που πρόκειται να υπογράψει το προσεχές διάστημα, αλλά και ενδεχομένως όσα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της τους επόμενους μήνες. Ειδικά, όσον αφορά τις ΑΠΕ φαίνεται πως στόχος είναι η εντατικοποίηση των επενδύσεων, καθώς θεωρούνται κρίσιμο στοιχείο στην ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων της Intrakat.

Επίσης, η εταιρεία επιθυμεί την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά ακινήτων. Πρόσφατα προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Ellington Solutions, με στόχο την απόκτηση ξενοδοχειακών ακινήτων σε διάφορους προορισμούς της χώρας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Intrakat θα έχει προνομιακή πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Ellington, προκειμένου να έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε επιλεγμένα ακίνητα που θα οδεύουν προς πώληση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT