Sunlight: Στα 183 εκατ. ανήλθε ο τζίρος της το πρώτο εξάμηνο

Sunlight: Στα 183 εκατ. ανήλθε ο τζίρος της το πρώτο εξάμηνο

Ενισχύθηκε κατά 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης

Με αυξημένο κύκλο εργασιών και ενισχυμένα λειτουργικά κέρδη ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο η Sunlight, που αποτελεί μέλος του ομίλου Olympia και δημιουργεί λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Κατά τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς η Sunlight ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών της κατά 45%, σε 183 εκατ. ευρώ, με την αύξηση να αποδίδεται στις ισχυρές πωλήσεις, οι οποίες υποστηρίζονται από επενδύσεις και βελτιστοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Βερόνα της Ιταλίας και Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας (ΗΠΑ). Επίσης ενίσχυσε τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 31%, σε 23 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου τοποθετούνται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 157 εκατ. ευρώ. Η κοστολογική βάση της εταιρείας και κατ’ επέκταση η κερδοφορία έχουν επηρεαστεί λόγω των σημαντικών αυξήσεων στις τιμές πρώτων υλών και μεταφορικών, της παγκόσμιας έλλειψης σε ημιαγωγούς και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους.

Sunlight: Στα 183 εκατ. ανήλθε ο τζίρος της το πρώτο εξάμηνο-1

Στα 90 εκατ. ευρώ το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Παρά τη δυσμενή συγκυρία, η Sunlight παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη για την περαιτέρω ανοδική πορεία των μεγεθών στο δεύτερο εξάμηνο, συνεχίζοντας, όπως ανακοίνωσε χθες, το επενδυτικό της πρόγραμμα. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες πρώτου εξαμήνου τοποθετούνται σε 33,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί σε 90 εκατ. ευρώ στα τέλη της φετινής χρονιάς. Μέσω των επενδύσεών της η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και υποδομών της, στην αύξηση της δυναμικής παραγωγικότητάς της σε λίθιο και μόλυβδο, καθώς και σε έργα έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου.

«Σε ένα ασταθές και πολύπλοκο οικονομικό περιβάλλον, όπου επικρατούν έντονες πληθωριστικές πιέσεις, υψηλά επιτόκια, παγκόσμιες ελλείψεις, συνεχείς αυξήσεις τιμών, ακριβές μεταφορές και ενεργειακό κόστος, στη Sunlight Group αξιοποιούμε πλήρως τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και εστιάζουμε σε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές επενδύσεις. Μία από τις βασικές μας πρωτοβουλίες για την τρέχουσα χρονιά αφορά σημαντικές επενδύσεις στην αμερικανική αγορά και εκτεταμένες προσλήψεις, ώστε να εξυπηρετήσουμε τα σχέδια μακροπρόθεσμης ανάπτυξής μας στις ΗΠΑ.

Εχουμε παραμείνει επικεντρωμένοι στον στρατηγικό στόχο διεύρυνσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και της πελατειακής βάσης μας, ενώ επισπεύσαμε σχεδιασμένες εξαγορές, ενισχύσαμε την παραγωγική δυναμικότητα και την αυτοματοποίηση των εγκαταστάσεών μας, και επεκτείναμε το δίκτυο πωλήσεών μας. Επιπλέον επενδύουμε σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας θέσεις εργασίας στο σύνολο του οργανισμού και προσελκύοντας προσωπικό υψηλής κατάρτισης – τόσο έμπειρους επαγγελματίες με εξαιρετικές περγαμηνές και τεχνογνωσία, όσο και νέους υπαλλήλους με ενθουσιασμό και φιλοδοξίες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT