Υποχωρούν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων

Υποχωρούν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Οι αποδόσεις των ομολόγων του βρετανικού δημοσίου επέστρεψαν χθες στα προ του μίνι προϋπολογισμού επίπεδα, προϊδεάζοντας έτσι για την επαναφορά της βρετανικής αγοράς στην ομαλότητα που διαταράχθηκε τον περασμένο μήνα από τα οικονομικά πειράματα της Λιζ Τρας. Οι αποδόσεις ειδικότερα των 30ετών ομολόγων, που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης, αποκλιμακώθηκαν στο 3,61%, ενώ βρίσκονταν στο 3,75% στις 23 Σεπτεμβρίου, προτού ανακοινωθούν οι φοροαπαλλαγές που προκάλεσαν χάος. Η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 1,55% στο 1,14,58 δολ. και το γενικότερο κλίμα στη βρετανική αγορά ήταν θετικό. Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος να ελέγξει την οικονομία. Η αγορά του Λονδίνου ήταν άλλωστε χθες η μόνη από τις μεγάλες ευρωπαϊκές που έκλεισε έστω και οριακά σε αρνητικό πρόσημο, με τον δείκτη FTSE 100 να κλείνει με υποχώρηση 0,04%.

Παράλληλα υποχώρησαν και οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με εκείνες των δεκαετών της Γερμανίας να βρίσκονται στο 2,3%. Εχουν προηγηθεί στοιχεία που φέρουν το επιχειρηματικό αίσθημα να υποχωρεί ελαφρώς τον Οκτώβριο στη Γερμανία αλλά και πάλι να παραμένει σε επίπεδα πάνω από τις προβλέψεις. Σε ό,τι αφορά το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έγινε χθες γνωστή η είδηση ότι ο δείκτης Xetra DAX πρόκειται να χάσει το μεγαλύτερο μέλος του, την εταιρεία βιομηχανικών αερίων Linde Plc. Η εν λόγω εταιρεία κρίνει εξαιρετικά περίπλοκο να παραμένει παράλληλα εισηγμένη στη γερμανική και την αμερικανική αγορά. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η απώλεια είναι σημαντική για την αγορά της Φρανκφούρτης, που επιδιώκει να κατακτήσει διεθνή και ισχυρό ρόλο.

Επέστρεψαν χθες στα προ του μίνι προϋπολογισμού επίπεδα – Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης Xetra DAX έκλεισε πάντως με μικρά κέρδη 0,84%, ενώ με μεγαλύτερη άνοδο έκλεισε ο δείκης CAC 40 του Παρισιού, που σημείωσε κέρδη 1,94%, όπως άλλωστε και ο FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με κέρδη 1,39%. Εξάλλου, χθες υποχώρησε το δολάριο, με το ευρώ να ανακάμπτει στην ένα προς ένα ισοτιμία, σημειώνοντας άνοδο 1,5% και τα εμπορεύματα να παίρνουν ώθηση όπως το πετρέλαιο Δυτικού Τέξας, που σημείωσε άνοδο 0,66% στα 85,14 δολ. το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT