Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
alpha-bank-μαζί-με-στόχο-την-υγεία-σε-κάθε-γων-562117720

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Oκτώ χρόνια σταθερής προσφοράς στα ελληνικά νησιά συμπλήρωσε το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την υγεία», το οποίο πλέον επεκτείνεται δυναμικά σε απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μια επέκταση, που δεν είναι μόνο γεωγραφική αλλά ενισχύεται με μία επιπλέον σημαντική δράση: τη δυνατότητα δωρεάς φαρμάκων σε κοινωνικά φαρμακεία από τους εργαζομένους της Alpha Bank, η οποία προσφέρεται σε συνεργασία με τον οργανισμό GivMed. Από την Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, τη Σαμοθράκη και το Καστελόριζο έως το Μεγανήσι Λευκάδας, την Καρυά Ολύμπου και τη Ζαγορά Πηλίου, οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε γωνιάς της Ελλάδας αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας με την καθοριστική συμβολή του «Μαζί, με στόχο την υγεία».

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας-1

Τα αποτελέσματα της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» του προγράμματος, που παρουσιάστηκαν στην Ηρακλειά στις αρχές Οκτωβρίου δίνουν το πλαίσιο αλλά και το ουσιαστικό αποτύπωμα των δράσεων. Έτσι, το 96% όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη τους στις ιατρικές γνωματεύσεις, το 92% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αξιολόγησαν ως «σημαντικές» ή «πολύ σημαντικές» τις δωρεές και το 92% των τοπικών φορέων θεωρούν ότι το πρόγραμμα είχε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, το 69% όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια ως κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας-2

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το 2014 σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», έχει δώσει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα σε περισσότερους από 833.000 μόνιμους κατοίκους 70 ελληνικών νησιών να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, ενισχύοντας 74 δομές στη νησιωτική χώρα με 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Παράλληλα, το πρόγραμμα σχεδόν έχει δεκαπλασιάσει την επένδυσή του, καθώς έχει δημιουργήσει πολλαπλασιαστική αξία ύψους 9,62: για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα, η αξία που επεστράφη στην κοινωνία ανήλθε σε 9,62 ευρώ.

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας-3

Ο λόγος στην τοπική κοινωνία

Τις ωφέλειες του προγράμματος επισήμαναν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι πήραν τον λόγο κατά την παρουσίαση της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» στην Ηρακλειά. Περιέγραψαν τις συνθήκες που βιώνουν κάτοικοι και ιατρικό προσωπικό τους χειμερινούς μήνες, όταν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιά που διαθέτουν δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας μειώνονται, μίλησαν όμως και για τις ιδιαιτερότητες των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων των μικρών νησιών, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα απεικονιστικών εξετάσεων ή εργαστηριακών ελέγχων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες δομές, μακριά από τον τόπο τους. Και συγχρόνως, εξήγησαν τη σημασία της σωστής, έγκαιρης, και έγκυρης διάγνωσης που επιτυγχάνεται με τον σωστό εξοπλισμό που παρέχει το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», όπως στη χαρακτηριστική περίπτωση των Οινουσσών, όπου απετράπησαν αρκετές διακομιδές χάρη στη σωστή σφυγμομέτρηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. «Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού πρέπει έρθει στο νησί ελικόπτερο. Η ζωή στο νησί είναι δύσκολη», τόνισε ο Δημήτρης Γαβαλάς, Πρόεδρος της Κοινότητας Ηρακλειάς, ενώ ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στάθηκε στις σχέσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της πολυετούς δραστηριοποίησης της Alpha Bank στον χώρο της υγείας: «Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν την αγάπη και την προσπάθεια των φορέων για συνεργασία και προσφορά. Είναι λογικό να αναπτύσσονται σχέσεις που διαρκούν στον χρόνο. Οι μόνιμοι κάτοικοι, βλέποντας αυτή την προσφορά, αποκτούν και οι ίδιοι κίνητρο για την παραμονή τους στα νησιά».

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας-4

Στο πλαίσιο του προγράμματος, συμβατικός εξοπλισμός αλλά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και συσκευές δωρίζονται σε δομές υγείας από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις. «Η Alpha Bank μάς έδωσε μια θερμοκοιτίδα που είναι φορητή και παράλληλα μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα λόγω της τεχνολογίας της. Έτσι, όταν υπάρχει ένα νεογνό που πρέπει να μεταφερθεί, η υποστήριξή του -μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά γίνεται από εμάς- γίνεται μέσω του εξοπλισμού που έχουμε στα χέρια μας σήμερα», σημείωσε η Ιμμακολάτα Ντε Μάτζιο, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Τζανάκης, Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αναφέρθηκε στην απόκτηση μηχανήματος αιμοκάθαρσης, το οποίο πλέον πραγματοποιεί πάνω από 900 αιμοκαθάρσεις ετησίως: «Έγινε η καταγραφή της ανάγκης και χωρίς δεύτερη κουβέντα πήραμε την έγκριση. Χωρίς τρίτη κουβέντα, το μηχάνημα αιμοκάθαρσης ήρθε στους χώρους μας και άρχισε να λειτουργεί άμεσα…».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT