Coca-Cola στην Ελλάδα: €1,3 δισ. στην ελληνική οικονομία, υποστηρίζοντας 32.800 θέσεις εργασίας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
coca-cola-στην-ελλάδα-e13-δισ-στην-ελληνική-οικο-562123483

Coca-Cola στην Ελλάδα: €1,3 δισ. στην ελληνική οικονομία, υποστηρίζοντας 32.800 θέσεις εργασίας

Την ισχυρή οικονομική επίδραση της τοπικής δραστηριότητας της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) αποτυπώνει η πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ για το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας για την περίοδο 2019-2021.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο της εταιρείας στην Ελλάδα στηρίζει μια ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα που απλώνεται σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αγροτική παραγωγή, βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για την προμήθεια αγαθών, εταιρείες εμπορίου και εστίασης που διανέμουν τα τελικά προϊόντα στους καταναλωτές συνθέτουν αυτή την αλυσίδα που αφήνει διαχρονικά ένα υπολογίσιμο αποτύπωμα στην Ελλάδα.

H συνολική συνεισφορά της αλυσίδας αξίας που δημιουργεί η Coca-Cola στην Ελλάδα συνοψίζεται ως εξής, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2021:

Την τριετία 2019-2021, η CocaCola στην Ελλάδα υλοποίησε επενδύσεις ύψους 75,6 εκατ. για την ενίσχυση της δραστηριότητά της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή της Coca-Cola στην Ελλάδα διατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020, όπου λόγω των συνθηκών υπήρξε συρρίκνωση των μεγεθών της οικονομίας. Το 2021, η συμβολή από την άμεση δραστηριότητα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Καθηγητής Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 δημιούργησε πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες την περασμένη τριετία. Κρίσιμοι για την ελληνική οικονομία τομείς, όπως ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανικό εμπόριο, επηρεάστηκαν έντονα από τα υγειονομικά μέτρα. Σήμερα και για τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύνθετη γεωπολιτική κατάσταση δημιουργούν νέες προκλήσεις. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, αυξημένη σημασία για την οικονομία έχουν αλυσίδες αξίας που είναι ανθεκτικές στις αναταράξεις. Όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη που παρουσιάζεται σήμερα, μία από αυτές τις αλυσίδες αξίας είναι και αυτή που δημιουργεί η Coca-Cola στην Ελλάδα με τη δραστηριότητά της στη χώρα μας».

Επιπλέον, η μελέτη παρουσιάζει τα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η εταιρεία για την κοινωνική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε σε:  

  • Διάθεση €4,6 εκ. για κοινωνικά προγράμματα, όπως τα Empowered, Zero Waste Future και Zero Drop (2019-2021).
  • Δωρεά €1,8 εκ. για την αποκατάσταση και την αναδάσωση της περιοχής της Βαρυμπόμπης, μετά τη φωτιά (2021).
  • Επένδυση €4 εκ. για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClipTM (2021).

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη του ΙΟΒΕ για το Οικονομικό και Κοινωνικό Αποτύπωμα της Coca-Cola στην Ελλάδα εδώ

Coca-Cola στην Ελλάδα: €1,3 δισ. στην ελληνική οικονομία, υποστηρίζοντας 32.800 θέσεις εργασίας-1
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT