Κύκλο εργασιών 227 εκατ. αναμένει φέτος η Netcompany-Intrasoft

Κύκλο εργασιών 227 εκατ. αναμένει φέτος η Netcompany-Intrasoft

Από τον συνολικό τζίρο, 130 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στη συνεισφορά των έργων στο εξωτερικό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Αυξημένα μεγέθη αναμένει για τη φετινή χρονιά η Netcompany-Intrasoft, που έχει συμπληρώσει ένα χρόνο από την εξαγορά της από τη δανέζικη Netcompany-Intrasoft έναντι 235 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πληροφορικής Αλέξανδρος Μάνος σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, η φετινή χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 227 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό 130 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στη συνεισφορά των ευρωπαϊκών έργων, ενώ περίπου 100 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν συνολικά σε συμβάσεις για το ελληνικό Δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες. Το 2023, κατά την εκτίμηση της διοίκησης της Netcompany-Intrasoft, τα έσοδα από έργα για επιχειρήσεις και το ελληνικό Δημόσιο θα ενισχυθούν, ενώ το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και για συμβάσεις που υλοποιεί η εταιρεία επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην Αγγλία, με τη Netcompany να έχει αναλάβει έργα για λογαριασμό του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS). Η Intrasoft όταν συγχωνεύθηκε με τη Netcompany είχε συμβολαιοποιημένα έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ, των οποίων το ύψος τοποθετείται σε 980 εκατ. ευρώ σήμερα.

Κύκλο εργασιών 227 εκατ. αναμένει φέτος η Netcompany-Intrasoft-1
Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων σύμβουλος Netcompany-Intrasoft

Στην Ελλάδα, η εταιρεία ετοιμάζεται να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους τομείς που θα την ενδιέφεραν να περιλαμβάνουν την κοινωνική ασφάλιση, τη φορολογία, το σύστημα δημοσίων συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπη με διπλή τροχοπέδη που αφορά τον μακρύ χρόνο ωρίμανσης των έργων, από το στάδιο της επιλογής ενός σχήματος ως αναδόχου μέχρι τη συμβασιοποίηση. Οπως και την αδυναμία εύρεσης προσωπικού. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία προχώρησε φέτος σε 600 προσλήψεις, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει προς πλήρωση 250 θέσεις εργασίας. Η Netcompany-Intrasoft αναμένει να υπογράψει το έργο ύψους 65,4 εκατ. ευρώ (χωρίς τα δικαιώματα προαίρεσης) για τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος της δικαιοσύνης που έχει αναλάβει μαζί με τις εταιρείες Uni Systems, Q&R και Cosmos Business Systems. Επίσης, στα πρότζεκτ που έχει αναλάβει ανήκει έργο 9,7 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ για το οποίο έχει επιλεγεί μαζί με τη Unisystems.

Το αμέσως προσεχές διάστημα η εταιρεία πρόκειται να εγκατασταθεί σε νέα γραφεία που βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 40 και σε υπό κατασκευήν ακίνητο στο Μαρούσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT