Tραπεζικό ράλι και κέρδη 2% στο Χρηματιστήριο

Tραπεζικό ράλι και κέρδη 2% στο Χρηματιστήριο

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 879,10 μονάδες – 73,87 εκατ. ο τζίρος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

«Εσβησε» και με το παραπάνω τις απώλειες της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να «βλέπει» πλέον τις 880 μονάδες με αυξημένο τζίρο χάρη στο έντονα θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και στη δυναμική επιστροφή των αγοραστών σε επιλεγμένα blue chips και στις τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,01% στις 879,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 73,87 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,27%, στις 2.140,16 μονάδες, στο +0,81% και στις 1.324,79 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,28%, στις 616,13 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η Jumbo με κέρδη 6,61% και ακολούθησαν η Alpha Bank στο +4,82%, η Πειραιώς στο +4,75% και η Lamda Development με άνοδο 3%, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωσαν οι Εθνική Τράπεζα, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Quest. Πτωτικά έκλεισε μόνο η «Σαράντης» (-0,63%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,13% και ο τραπεζικός κατά 3,45%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,13% και ο τραπεζικός κατά 3,45%.

Στο επίκεντρο της αγοράς και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν να βρίσκονται τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των εισηγμένων, με αυτά των ελληνικών τραπεζών να αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην αγορά, τη στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα σημειώσουν άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής κερδοφορίας, κάτι που θα αποτελέσει καταλύτη για τις μετοχές τους παρά το ράλι που κατέγραψαν τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, η JP Morgan αναμένει σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργικές τάσεις των τραπεζών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο με βάση το ακόμη θετικό περιβάλλον ρίσκου και τη συνεχιζόμενη αύξηση των εσόδων.

Κατά την άποψή της, η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η συνεχής βελτίωση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων (ΝΙΙ) στο τρίμηνο, με τις ελληνικές τράπεζες να επωφελούνται από τη συνεχή επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και τη θετική επίπτωση από τα αυξανόμενα επιτόκια της ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT