Στο 40% το μερίδιο της Winex στην Intrakat μετά την ΑΜΚ

Στο 40% το μερίδιο της Winex στην Intrakat μετά την ΑΜΚ

Από την αύξηση κεφαλαίου η εισηγμένη θα αντλήσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Πλησίον του 40%, από περίπου 31,7% σήμερα, αναμένεται να διαμορφωθεί το ποσοστό της Winex, της εταιρείας των κ. Δημ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου στην Intrakat, εφόσον κληθούν να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για κάλυψη τόσο των δικών τους δικαιωμάτων όσο και τυχόν αδιάθετων μετοχών έως του ποσού των 15 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας. Ωστόσο, δεν θα απαιτηθεί δημόσια πρόταση, καθώς το επιπλέον ποσοστό θα έχει αποκτηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση, μέσω της διαδικασίας της νέας αύξησης κεφαλαίου στην Intrakat, από την οποία η εισηγμένη θα αντλήσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, η Winex θα τοποθετήσει επιπρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 47 εκατ. ευρώ (εφόσον καλύψει και αδιάθετες μετοχές 15 εκατ. ευρώ). Ηδη πάντως, όπως ενημέρωσε η διοίκηση της εισηγμένης, η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου αναμένεται να πετύχει, δεδομένου ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί ποσό της τάξεως των 82 εκατ. ευρώ, μέσω αντίστοιχων δεσμεύσεων της πλειονότητας των μετόχων που ελέγχουν άνω του 5%, της Intracom συμπεριλαμβανομένης. Στον αντίποδα, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η περαιτέρω υποχώρηση του ποσοστού 8,13% που ελέγχει σήμερα στην Intrakat o κ. Δημ. Κούτρας, τέως αντιπρόεδρος του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, 50 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης, κυρίως για την υλοποίηση υφιστάμενων και νέων έργων που οδεύουν προς συμβασιοποίηση εντός του 2022. Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ θα καλύψουν πιθανές επενδύσεις μέσω εξαγορών ή συνεργασιών με άλλες εταιρείες.

Από την προηγούμενη αύξηση των 50 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, έχουν ήδη διατεθεί τα 40 εκατ. ευρώ, αφήνοντας μόλις 10 εκατ. ευρώ διαθέσιμης ρευστότητας και συγκεκριμένα, 2 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ΑΠΕ (από 20 εκατ. ευρώ αρχικά), 8 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ΣΔΙΤ και έργα παραχώρησης (από 15 εκατ. ευρώ), ενώ έχει διατεθεί και το σύνολο των κεφαλαίων κίνησης των 15 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT