Δεν κράτησε τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Δεν κράτησε τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Από το +1,27 έκλεισε στα χαμηλά ημέρας με απώλειες 0,13%

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Αλλαγή σκηνικού και νευρικότητα σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, μετά και την πρόσφατη άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει κοντά στο χαμηλό ημέρας και με μικρές απώλειες, τη στιγμή που ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει το +1,27%.

Η διάσπαση των 900 μονάδων αποδεικνύεται δύσκολη, παρά την ενίσχυση του τζίρου που σημειώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους πωλητές να παίρνουν τα ηνία της αγοράς μετά τις 15.00 και να κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.

Πάντως, το σημαντικό είναι πως το Χ.Α. ολοκλήρωσε την έκτη συνεχή εβδομάδα κερδών, ενώ διατήρησε το θετικό πρόσημο σε σχέση με τις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,12% και ο τραπεζικός κατά 4,12%. Εγχώριοι αναλυτές επισημαίνουν πως η αγορά είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμάσει τα προηγούμενα υψηλά των 950 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 897,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 86,44 εκατ. ευρώ.

Στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή πτώση 0,13% στις 897,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 86,44 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,41%, στις 2.184,86 μονάδες, στο +0,99% και στις 1.360,42 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,36%, στις 641,54 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, τις μεγαλύτερες απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι Motor Oil, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ και ακολούθησαν με πτώση άνω του 1% οι Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, Lamda Development, Titan και ΟΤΕ.

Ανοδικά ξεχώρισαν η Quest με κέρδη 5,64% και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο +3,27% (λόγω της εισαγωγής της στον βασικό δείκτη MSCI Ελλάδας), ενώ ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2% οι Τράπεζα Πειραιώς και Aegean.

Η άνοδος της αγοράς για έκτη εβδομάδα βρήκε πάτημα στα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία του πληθωρισμού Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και στην προσδοκία επιβράδυνσης της αύξησης ή σταθεροποίησης των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT