«Να αυξήσουμε τους μισθούς»

Υπέρ της αύξησης μισθών λόγω πληθωρισμού τάχθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, άποψη που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του The Fortune Greece CEO Initiative 2022, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Υπέρ της αύξησης μισθών λόγω πληθωρισμού τάχθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, άποψη που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του The Fortune Greece CEO Initiative 2022, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». «Οι κεντρικές τράπεζες πιέζουν τις κυβερνήσεις να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς. Αυτή είναι λανθασμένη αντίληψη. Οι εργαζόμενοι είναι και καταναλωτές μας. Είναι ανάγκη να το κάνουν οι επιχειρήσεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός επιχειρηματίας. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα απολέσουν την ανταγωνιστικότητά τους από μια τέτοια κίνηση, καθώς τώρα ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα, όταν επί δεκαετίες οι ελληνικές επιχειρήσεις δούλευαν σε συνθήκες πληθωρισμού, ενώ στο εξωτερικό δεν υπήρχε πληθωρισμός. «Δεν ξέρω γιατί έχουμε τρομάξει τόσο πολύ με τον πληθωρισμό, όταν ειδικά εμείς οι παλιότεροι έχουμε ζήσει πληθωρισμό 20% και 30%», σημείωσε.

Μετά την ελληνική αγορά, η Carrefour σκέφτεται να επαναδραστηριοποιηθεί και στην κυπριακή αγορά, από την οποία αποχώρησε το 2017, μετά την κατάρρευση της «Μαρινόπουλος» και την απόκτηση του δικτύου που είχε αναπτύξει εκεί από τη «Σκλαβενίτης». Βεβαίως, αυτό που μένει να δούμε είναι εάν και πάλι, όπως και την πρώτη φορά, ο γαλλικός κολοσσός του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων θα επιλέξει τον ίδιο συνεργάτη σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα Carrefour στην Ελλάδα αναπτύσσει τώρα η εταιρεία Retail & More, θυγατρική του ομίλου Globalsat – Teleunicom. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Globalsat – Teleunicom έχει ήδη δραστηριότητα στην Κύπρο.

Ισχυρές επιδόσεις

Ρεκόρ καταγράφουν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των ελληνικών εισηγμένων, όπως παρατηρεί η Beta Securities. Οι τράπεζες σημείωσαν από τα καλύτερα τρίμηνα των τελευταίων πέντε ετών. Παράλληλα τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Aegean ανακοίνωσαν μεγέθη τα οποία ήδη αποτελούν ρεκόρ χρήσης όλων των εποχών, που ήρθαν να προστεθούν στις ανακοινώσεις-ρεκόρ των Autohellas και Mytilineos, αλλά και στα ικανοποιητικά αποτελέσματα των ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ και Coca-Cola. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT