Briq Properties: Αυξημένα έσοδα 34% στο εννεάμηνο

Briq Properties: Αυξημένα έσοδα 34% στο εννεάμηνο

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 40%

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Αυξημένα κατά 34% σε 5,9 εκατ. ευρώ ήταν τα έσοδα από ενοίκια της Briq Properties ΑΕΕΑΠ κατά το φετινό εννεάμηνο, ως αποτέλεσμα της προσθήκης νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αλλά και των μειωμένων εσόδων του 2021, λόγω των μέτρων που βρίσκονταν σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας. Ανοδο κατά 40% κατέγραψαν και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Κατά το εννεάμηνο, η Briq Properties προχώρησε σε επενδύσεις 4,9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων υποδομών logistics στον Ασπρόπυργο, αλλά και την ανακατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκιάθο. Παράλληλα, προχώρησε και στην πώληση ενός εμπορικού καταστήματος εισπράττοντας 1,35 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ. Με το πέρας του εννεαμήνου, η αξία του χαρτοφυλακίου της Briq διαμορφωνόταν σε 130,5 εκατ. ευρώ, από 122 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 7%. Το 49% αφορά κτίρια logistics, το 27% κτίρια γραφείων, το 20% ξενοδοχεία και το υπόλοιπο 4% άλλες κατηγορίες ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η επέκταση υφιστάμενης αποθήκης στον Ασπρόπυργο, κατά 4.458 τ.μ., την οποία αναμένεται να μισθώσει η Infoquest Technologies, η οποία μισθώνει και τα υπόλοιπα 20.700 τ.μ. Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί την άμεση έναρξη μιας νέας επένδυσης, ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορά την ανέγερση μιας νέας εγκατάστασης logistics, επιφάνειας 15.000 τ.μ., σε ιδιόκτητη έκταση στον Ασπρόπυργο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και πρόκειται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024 το αργότερο. Μόλις ολοκληρωθούν, η εταιρεία θα έχει αναπτύξει ένα συγκρότημα logistics 40.000 τ.μ. σε μια έκταση 103 στρεμμάτων.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2023, η αξία του χαρτοφυλακίου της Briq θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείει το ποσό αυτό να προσεγγίσει ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων δεν ευνοεί την ανάληψη περισσότερου δανεισμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT