Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Νet έναντι 30 εκατ. ευρώ

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Νet έναντι 30 εκατ. ευρώ

Εναντι 30 εκατ. ευρώ εξαγοράζει η Εθνική Τράπεζα το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Νet, προσφέροντας 7,4 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή τιμή που προβλέπει premium 33% σε σχέση με τη μέση τιμή της μετοχής του oμίλου τον τελευταίο μήνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Εναντι 30 εκατ. ευρώ εξαγοράζει η Εθνική Τράπεζα το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Νet, προσφέροντας 7,4 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή τιμή που προβλέπει premium 33% σε σχέση με τη μέση τιμή της μετοχής του oμίλου τον τελευταίο μήνα. Την επικύρωση της συμφωνίας με την υπογραφή MoU με τον βασικό μέτοχο Ιωάννη Μίχο, για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού 7,5% (αρχική συναλλαγή) επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net, ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα. Η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα απόκτησης από τον βασικό μέτοχο περαιτέρω ποσοστού 7,5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής συναλλαγής. Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Μίχος παραμένει πλειοψηφών μέτοχος και μετά την υλοποίηση της αρχικής συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της μετοχής της Epsilon Νet έκλεισε τη Δευτέρα μετά την επιβεβαίωση των συζητήσεων από την Εθνική Τράπεζα στα 6 ευρώ από 5,7 ευρώ που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ η μέση τιμή διαπραγμάτευσης για τον Νοέμβριο ήταν τα 5,6 ευρώ. Το υψηλό premium αντανακλά, σύμφωνα με πληροφορίες, την ισχυρή πεποίθηση της τράπεζας για τις προοπτικές της συνεργασίας, μέσω της οποίας η ΕΤΕ αποκτά πρόσβαση σε ένα ευρύ πελατολόγιο μικρομεσαίων επιχειρήσεων –υπολογίζονται στις 125.000– διευρύνοντας τις τραπεζικές εργασίες της και τις χρηματοδοτήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων. Πρόκειται για το 55% της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μέσω της συνεργασίας που έχουν με 16.000 λογιστικά γραφεία και τα οποία χρησιμοποιούν εφαρμογές της Epsilon Νet.

Δυνατότητα απόκτησης περαιτέρω ποσοστού 7,5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΤE, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της τράπεζας για διεύρυνση των εργασιών της μέσω συνεργασιών στον χώρο του fintech, καθώς ο όμιλος της Εpsilon Net είναι σήμερα ο μεγαλύτερος όμιλος πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα. Το MoU με την Epsilon Νet προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιας, αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των εφαρμογών ERP της Epsilon Νet με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance. Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται τόσο στις 125.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Νet, όσο και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜμΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT